Friday, April 22, 2022

μια τεράστια φούσκα



 

Κάπου διάβασα πως:

"έρωτας σημαίνει να ζεις στη φαντασία κάποιου άλλου." 

Η άποψη μου για τον έρωτα:

Είναι αυτό που μέσα στο κεφάλι σου η παρουσία του άλλου ξεκινάει σα να φυτεύτηκε ένα σποράκι.  Σιγά σιγά μεγαλώνει ώσπου φτάνει σε μια υπερεκτίμηση όλων όσων έχουν να κάνουν με το πρόσωπο αυτό.  Σε μια τεράστια φούσκα δηλαδή.  Με τρομάζει όταν αυτή η τεράστια φούσκα τείνει να γίνει γιγάντια,  έτσι ώστε να καλύπτει κάθε λογική.  Τότε,  συναντάμε ακραίες καταστάσεις που λίγο πολύ τις γνωρίζουμε όλοι μας!

6 comments:

  1. Δυστυχώς ο έρωτας έχει δυο όψεις, σαν τον Ιαννό.
    Αλίμονο σε κείνους που θα ξεπεράσουν τα όρια. Αλλά αλίμονο και σε κείνους που δεν θα τον ζήσουν ποτέ. Είμαστε "καταδικασμένοι" ή "ευλογημένοι" να ερωτευόμαστε Ψαροματάκι μου.
    Καλή Ανάσταση με υγεία και χαρά!
    Σε φιλώ γλυκά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η μόνη ευλογία του ''το έζησα'' κι από την άλλη ''εγώ ήμουν εκείνος ο άνθρωπος;''
      Και να προσπαθείς να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στο ένα ή το άλλο. Εκεί όπου έχεις χάσει τον εαυτό σου. Μια μέρα βέβαια τον βρίσκεις, δεν είσαι ούτε εκείνος, ούτε αυτός, είσαι όμως ένας άλλος. Ξανασυστήνεστε, ξαναγαπιέστε, ξεχνάς τα δύσκολα, γεμίζεις με αγάπη και προχωράς.
      Φιλιά αγάπης λοιπόν
      καλή ανάσταση Μαρία Γ. μου

      Delete
  2. Ο έρωτας είναι ψυχική υπόθεση και προσωπική ελευθερία. Είναι μια διαδρομή που μπορεί να σε οδηγήσει στο νόημα της ζωής, ή στην καταστροφή. Μια διαδρομή αυτογνωσίας που τη μετράς με ορθή κρίση. Κι όταν συμβαίνει εξυψώνει κάθε συναίσθημα.
    Καλή Ανάσταση Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αναφαίρετο δικαίωμα. Δικαίωμα ζωής!!! Συμφωνώ μαζί σου Αννίκα μου. Όμως την αυτογνωσία ποιός την διαθέτει στην ηλικία που ερωτεύεται; Όσο δε για την ορθή κρίση νομίζω πως έρωτας και ορθή κρίση δεν βάδισαν ποτέ χεράκι χεράκι. Ο έρωτας δουλεύει στο μυαλό του καθενός, είναι φαντασία για αυτό και θα τολμήσω λόγω πια ηλικίας να πω ''αέρας κοπανιστός''.
      Και ναι συμφωνώ πως εξυψώνει κάθε συναίσθημα, διότι κάθε συναίσθημα το ζεις στα άκρα του. Δε γίνεται αλλιώς.
      (Υπάρχει και η πολύ όμορφη, ρομαντική και ιδανική περίπτωση που ο έρωτας γίνεται α γ ά π η, αλλά αυτό θα το συζητήσουμε σε μια άλλη ανάρτηση)

      καλή ανάσταση Αννίκα μου
      καλή πασχαλιά!!!

      Delete
  3. Όπως λες, ο έρωτας και η λογική δεν περπατάνε χέρι χέρι.
    Στερνή μιυ γνώση να σε είχα πρώτα.
    Ποιος δεν το έχει πει;
    Καλή Ανάσταση.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι ακριβώς Ρένα!
      Καλή ανάσταση σου εύχομαι!!!

      Delete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...