Thursday, April 28, 2022

βιβλίο και καφεδάκι


 

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου έχει λείψει αυτή η ανεμελιά κάποιων στιγμών,  όπως πχ σήμερα που πήγα και κάθησα σε ένα αγαπημένο καφέ εδώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  αφού πρώτα αγόρασα ένα βιβλίο από εξίσου αγαπημένο βιβλιοπωλείο.  Το ξεφύλισσα,  κουβέντιασα,  απόλαυσα τον γάτο που κοιμόταν δίπλα μου στην πολυθρόνα και ξέχασα για δυό ολόκληρες ώρες όλα όσα με απασχολούν στην καθημερινότητα μου τον τελευταίο καιρό.  Έγινα ένα με το μαξιλάρι,  πάνω στο οποίο καθόμουνα!

*Όπου κι αν βρισκόμαστε,  οποιεσδήποτε κι αν είναι οι συνθήκες,  ο εαυτός μας είναι που κάνει τη διαφορά,  αυτό να το θυμάμαι όταν όλα τα βλέπω γκρίζα και σκοτεινά.

5 comments:

  1. Κάθε φορά που διαβάζεις (όχι σαν απλός αναγνώστης) αφήνεσαι, ξεχνιέσαι, αλλάζεις. Ιδιαίτερα όταν είναι αγαπημένο, όταν συντάσσεται το πνεύμα το δικό σου με το πνεύμα του συγγραφέα, τότε η λάμψη και η φωτεινότητα του βιβλίου, αγγίζουν την ψυχή σου, χάνεσαι αλλά δεν σε νοιάζει.
    Έχεις δίκιο, ο εαυτός μας κάνει τη διαφορά. Όταν τον αφήνουμε.
    Καλό βράδυ Στέλλα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όταν ένα βιβλίο είναι ωραίο είναι το καλύτερο μου, έχω πεθυμήσει μυθιστόρημα δυνατό και ρομαντικό με αγάπες και λουλούδια αλλά αναγκαστικά (τραβάτε με κι ας κλαίω) αγοράζω βιβλία με περιεχόμενο που δε το θεωρώ και χαλαρωτικό, βιβλία που αποφασίζουμε να διαβάζουμε στη λέσχη που είμαι μέλος.

      καλό απόγευμα Αννίκα
      καλό σ/κ

      Delete
  2. Στέλλα μου έχεις δίκιο, χρειάζεται αυτός ο αντιπερισπασμός από τα δύσκολα της καθημερινότητας. Ένα καλό βιβλίο, μια κουβέντα με φίλους, μια βόλτα στη φύση, οτιδήποτε βοηθά το μυαλό να αδειάσει ή έστω, να μην γεμίσει με άλλο φόβο/αγωνία/αρνητικότητα.
    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το θέμα δεν είναι να κάνω πράγματα που έτσι κι αλλιώς τα κάνω, το θέμα είναι να το πώς είμαι εγώ όταν τα κάνω.
      Συμφωνώ με όσα γράφεις, να μη γεμίζουμε άλλο από αρνητικές καταστάσεις όσο μπορούμε.
      παρασκευή σήμερα
      καλό σ/κ λοιπόν

      Delete
  3. Είναι πολύ καλό αυτό το βίωμα Στέλλα μου. Πολύ καλά έκανες, υπέροχες στιγμές αλήθεια, όπως τις περιγράφεις. Την καλησπέρα μου.

    ReplyDelete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...