Monday, May 02, 2022

μια γωνιά (στη φύση)

 

 


 

Δεν υπάρχει κελί που να μην τρυπιέται. Δεν υπάρχει φυλακή που δεν μπορείς να δραπετεύσεις. Δεν υπάρχει σκλαβιά που να εμποδίζει την ελευθερία σου. Όλα είναι στο κεφάλι σου. Σπάσ’ το και πέτα. Ο ουρανός είναι απέραντος. Υπάρχει μια γωνιά που σε περιμένει. Βρες την.. 

Περικλής Κοροβέσης

3 comments:

  1. Όντως, όλα είναι στο κεφάλι μας και πολλά, από αυτά, εκεί μένουν. Δεν πάντοτε γεφυρώνεται η απόσταση ανάμεσα στις θεωρίες (του κεφαλιού) και την πράξη αλλά, ως παρηγορητικός λόγος, κάτι τέτοια (α)βαθυστόχαστα καλά είναι. . .
    Καλό ΣαββατοΚύριακο Στελ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ μαζί σου αείποτε, αυτό συμβαίνει για τον περισσότερο κόσμο, ωστόσο επέτρεψε μου, σε κάποιους κάτι τέτοια λειτουργούν κάπως παραπάνω από παρηγορητικός λόγος. Και ναι, όχι πάντα, τις πιο πολλές φορές όμως, οπότε καλά κάνουν και υπάρχουν ως σκέψεις που πλέον δεν τις θεωρώ καθόλου σοφές ή βαθυστόχαστες αντιθέτως ρεαλιστικές και τρόπο ζωής.

      φιλιά
      καλό σ/κ Νικ.

      Delete
    2. Διαφωνώ με το ρεαλιστικές αποδέχομαι τον τρόπο ζωής.Είπαμε: Άλλ' άλλος άλλω καρδίην ιαίνεται. . . (Καθένας με τον τρόπο του γλυκαίνει την καρδιά του - Αρχίλοχος). Υγίαινε.

      Delete

στα σκοτεινά

  Η ''ζημιά''  είναι πάντα μικρότερη από αυτή που αρχικά και μέσα από τον πανικό μας υπολογίζουμε.  Το κόστος ελαχιστότερο α...