Tuesday, June 21, 2022

καινούργια συνήθεια;


 

Κάποιοι άνθρωποι,  είτε χρησιμοποιούν λεκτική κακοποίηση είτε δεν γνωρίζουν την σωστή έννοια των λέξεων και τα μπερδεύουν πχ δεν λες ποτέ εγώ είμαι έξυπνη και την τελειώνω αυτή τη δουλειά σε πέντε λεπτά,  ούτε λες εγώ ποτέ δεν θα φορούσα αυτά τα μπιζού γιατί είναι γύφτικα.  Στην πρώτη περίπτωση θα ακουγόταν πιο εύηχα το ''δουλεύει το μυαλό μου''  αλλά και πάλι δε συμφωνώ πως η γρηγοράδα είναι θέμα μυαλού.  Καμμιά φορά μπορεί να είναι θέμα ''ξεπέτας''  αν και νιώθω λίγο κακιά που το λέω έτσι.  Ούτε βέβαια προσβάλεις τους γύφτους λέγοντας τη σχετική κουβέντα με τα βραχιόλια.  Μπορείς να πεις πολύ ευγενικά πως κάτι δεν είναι του γούστου σου,  ή τέλος πάντων πως δεν φοράς ψεύτικα μπιζού γιατί έτσι γουστάρεις ή επειδή μπορεί να σου προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα.

Κάποιοι άλλοι άνθρωποι από την άλλη,  αντιδρούν σε τέτοιες  κουβέντες με τον δικό τους ανταγωνιστικό τρόπο πχ απαξιώνοντας τον άνθρωπο που τις είπε,  διαλύοντας τον συνήθως προδίδοντας κάποιο μεγάλο προσωπικό μυστικό που έχουν κατά νου.  Του τύπου,  μου είπες εσύ αυτό να κι εγώ θα πω αριστερά και δεξιά το και το για σένα.

Και κάπως έτσι περνάει η ζωή μας γλυκά και τρυφερά και κυρίως με ενσυναίσθηση.  Με γνώμονα την ηρεμία και την αγάπη.  Φτου μας μη βασκαθούμε!

Μετά από το ξεμάτιασμα σήμερα έκανα κάτι πολύ όμορφο.  Αγόρασα ένα πολύ καλοκαιρινό βιβλίο και πέρασα από την παραλία,  βρήκα ένα σκιερό παγκάκι και κάθησα και διάβασα τις πρώτες σελίδες του.  Όλα αυτά στη γειτονιά μου.  Αυτή είναι μια πάρα πολύ ωραία ιδέα.  Παραλία,  παγκάκι,  σκιά,  καφέ και βιβλίο.  Λες ένας καινούργιος έρωτας να γεννήθηκε;

2 comments:

  1. Γεια σου Στελ,

    Δύσκολο το να είσαι σωστός, ευγενικός, άψογος. Από ένα σημείο και πέρα ο διαμορφωμένος χαρακτήρας σου αντανακλάνεται στη συμπεριφορά σου και αυτό είναι όλο. Ας ελπίσουμε, λοιπόν, στους καλούς και σωστούς χαρακτήρες.. .
    Φιλιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ μαζί σου Νικ. Ιδιαιτέρως όταν υπάρχει οικειότητα, χρόνια σχέση κλπ Επίσης μεγάλο κομμάτι κερδίζει ο εγωισμός αλλά και η ημιμάθεια. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση σε συνδιασμό με τον εγωισμό επίσης.
      Πάντως ναι, κρυστάλλινος χαρακτήρας δεν υπάρχει. Ανθρώπινες οι αδυναμίες. Αντέχουμε νομίζω αν βλέπουμε τα πράγματα επιφανειακά, καλό μεσημέρι, φιλιά

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...