Friday, July 01, 2022

καρπουζάκι


 

Δεν μου πολυαρέσει το καρπούζι,  δεν το πολυκυνηγάω, ωστόσο για κάποιο λόγο η πρώτη πρώτη φέτα του καλοκαιριού είναι πολλά level ανώτερη από τις τυχόν επόμενες.  Ζάχαρη,  μέλι,  δροσιά,  χυμοί,  ολόκληρη η εποχή συμπυκνωμένη σε ένα φρούτο.

6 comments:

  1. Κοίτα να δεις που δεν έχεις άδικο. Πάντα, για ένα μαγικό τρόπο, η πρώτη φέτα του καρπουζιού της χρονιάς έχει τη δικής της μοναδική αίσθηση γεύσης. Δεν ξέρω πού να το αποδώσω αυτό αλλά νομίζω ισχύει.
    Καλό μήνα Στέλλα μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είδες πώς είναι Γιάννη; Η λαχτάρα μας το κάνει αυτό νομίζω, καλό μήνα, φιλιά

      Delete
  2. Το 1987, έγκυος στην κόρη μου,το καλοκαίρι ήταν βασανιστικό. Όλο το βράδυ στη βεράντα μ' ένα καρπούζι παραμάσχαλα. Αποτέλεσμα, πήρα 22 κιλά. Το αγαπώ όταν δεν μοιάζει με κολοκύθι. Να είσαι καλά μας δρόσισες!
    Καλό καλοκαίρι Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα μπολιάζουνε έμαθα με κολοκύθι. Για να είναι πιο σκληρά αλλά κι άλλους λόγους που δε θυμάμαι. Για αυτό έχουν αυτή την κατάντια τα φρούτα μας! Καλό μήνα Αννίκα, καλό καλοκαίρι, να το λέμε για να είναι

      Delete
  3. Εμένα το καρπούζι μου αρέσει, αλλά με τσακίζει στο στομάχι μου οπότε πάντα τρωω λίγο όλο το καλοκαίρι. Πράγματι όμως το πρώτο κομμάτι του καλοκαιριού είναι ξεχωριστό. Είναι ίσως η προσμονή που του δίνει γλύκα.
    Στέλνω ευχές για καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ αυτά τα στομαχάκια μας όταν είναι ευαίσθητα. Προσοχή Μαρινάκι. Ευχές και για καλό μήνα, καλό σ/κ

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...