Saturday, October 15, 2022

αν και όπως


 

Η αλήθεια είναι πως μόνο όταν επιλέξεις την μοναχικότητα,  δεν έχεις να παλέψεις με την ''λάθος'' αντίδραση ή την απουσία ενσυναίσθησης των άλλων.  Αυτό επίσης όταν επιλέξεις να κρατήσεις τον αφρό,  την επιφάνεια, αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε,  οποιουδήποτε βάθος.  Αυτό,  ας το ανακαλύψει ο καθένας μόνος του,  αν θέλει και όπως θέλει.


4 comments:

  1. Είναι σαν να ζητάς έναν επίδεσμο να καλύψεις την αιμορραγία, στο βάθος όμως παραμένει η πληγή. Αυτή η αρνητικότητα μπορεί να έχει ναρκισσιστική συμπεριφορά, όταν μάλιστα έχει να κάνει με την επιφάνεια, τον αφρό. Η έλλειψη ενσυναίσθησης μπορεί να σημαίνει ψυχρότητα ή απλά αδιαφορία. Συνελόντι ειπίν, σεβαστό το πώς νιώθεις, αλλά καμιά φορά η ουσία βρίσκεται στο βάθος.
    Φθινοπωρινά φιλιά για καλό Σαββατοβραδο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χμ ναι, αλλά καμμιά φορά πρέπει να βλέπεις και τον εαυτό σου, μια χαρά το βρίσκω αυτό, υγιές. Να βλέπεις τί χρειάζεσαι εσύ. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας έτσι λειτουργεί. Ή έτσι πρέπει να λειτουργεί. Κι αυτό σίγουρα δεν βρίσκεται στο βάθος ενός άλλου ανθρώπου, αλλά στο δικό σου προσωπικό βάθος. Οπότε ασχολείσαι μ'αυτό και αδιαφορείς για των άλλων. Αν έχουν βάθος, ας ασχοληθούν οι ίδιοι μ'αυτό.
      φιλιά Αννίκα μου
      καλή κυριακή
      καλημέρα

      Delete
  2. Επιλέγουμε, ξεεπιλέγουμε, ξαναεπιλέγουμε, ξαναξεεπιλέγουμε. Σε κάθε περίπτωση διεκδικούμε το δικαίωμα στο λάθος και είμαστε υποψιασμένοι για το κόστος. . .

    ReplyDelete

παραμυθάκι

  Ένα παραμυθένιο σκηνικό  πλεγμένο στο μυαλό μας.  Πασχαλιά στο χωριό,  πασχαλιά στην πόλη.  Η ουσία βρίσκεται στη ψυχική διάθεση με άλλα λ...