Saturday, October 29, 2022

δύσκολες σχέσεις


 

Λοιπόν,  όταν στη σχέση (φιλική),  νομίζεις ότι κάτι συμβαίνει,  πράγματι κάτι συμβαίνει.  Όταν στο ξεκίνημα μια τέτοιας σχέσης,  μοιράζεσαι καθημερινά μια καλημέρα και ξαφνικά ο άλλος σου ζητάει απόσταση,  πράγματι κάτι συμβαίνει.  Όταν ο άλλος σου λέει πως δεν έχει πια διαθέσιμο τον χρόνο που σου έδινε ως τώρα πάλι κάτι συμβαίνει. 

Νομίζω πως το πιο σοφό είναι να φύγεις τώρα,  πριν αισθανθείς τελείως στην απέξω.  Πριν από αυτό,  μπορείς να κάνεις το δικό σου τεστ  ''είμαι δίπλα σου αλλά συγχρόνως πάρα πολύ μακριά σου''.  Να είσαι έτοιμος όμως για όλων των ειδών τις αντιδράσεις.  

Οι σχέσεις οι σωστές δεν σε στενοχωρούν,  δεν σου προκαλούν δεύτερες σκέψεις.  Δεν σε προβληματίζουν,  δεν σε στήνουν στον τοίχο,  σε κάνουν να θέλεις να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου,  αποπνέουν θετική ενέργεια αν όχι αγάπη.

4 comments:

  1. Μμμ....δεν θα συμφωνήσω Στέλλα μου, εκτός κι αν ο άλλος κατάμουτρα, νέτα-σκέτα σου ανακοίνωσε πως αποχωρεί. Ξέρεις, κάποιες φορές χρειαζόμαστε το χρόνο μας. (για πολλούς λόγους) Σε τέτοιες στιγμές, αν το δεις με επικριτική διάθεση, χρειάζεται η σιωπή. Κι αν αυτό που σε συνδέει είναι αληθινό, θα εξακολουθεί να υπάρχει όση απόσταση κι αν μπει ανάμεσα. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν με την καρδιά και άλλοι που αγαπούν με τα λόγια. Οι σχέσεις οι σωστές είναι λίγο απ' όλα. Μέσα σ' αυτά είναι και η ελευθερία, αλλά και η κατανόηση. Αν παρ' όλα αυτά η απόσταση μεγαλώνει, θα πρέπει να δεχτείς να αποχωρήσεις με αξιοπρέπεια χωρίς να λοξοκοιτάς πίσω. Σχέσεις με το στανιό, δεν νοούνται.
    Καλό ξημέρωμα και καλή Κυριακή!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ με όσα λες Αννίκα μου, αν και φοβάμαι πως όταν μια σχέση ξεκινάει με έναν άλφα τρόπο, από εκεί και πέρα προσθέτεις και δεν αφαιρείς. Αν κάποιος τραβήξει, πάρει πίσω αυτό που μου δίνει, τον χρόνο του, την καλημέρα του, το ενδιαφέρον του, προσωπικά με κάνει να χάνω τα νερά μου. Αρχίζω και σκέφτομαι διαφορετικά, νιώθω ότι τον χάνω, ξενερώνω. Σε άλλες σχέσεις, σε κάποιες λίγες, ίσως συμβαίνει αυτό που λες αλλά σίγουρα υπάρχει ένα Δέσιμο, ένα Κάτι που δεν θα με βάλει καν στον κόπο να σκεφτώ αρνητικά. Πιστεύω ότι η απόσταση φέρνει απόσταση κι αν αυτό ζητάς, εκεί βρίσκεσαι. Με το μυαλό, και με τη φαντασία φίλους μπορούμε να έχουμε πολλούς, στο δια ταύτα όμως τί γίνεται; Τί υπάρχει επάνω στο τραπέζι για να καλύψει έναν άνθρωπο που έχει ανάγκες;

      Delete
  2. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύπλοκες Στέλλα μου και χρειάζεται αγάπη και κατανόηση και από τις δυο πλευρές ισότιμα, χωρίς εγωισμούς.
    Αν η σχέση βαλτώνει, κάνουμε τον απολογισμό μας αν θέλουμε να είμαστε μέσα σε αυτήν , ή όχι. Είναι δική μας η επιλογή! φιλιααα!!

    ReplyDelete

παραμυθάκι

  Ένα παραμυθένιο σκηνικό  πλεγμένο στο μυαλό μας.  Πασχαλιά στο χωριό,  πασχαλιά στην πόλη.  Η ουσία βρίσκεται στη ψυχική διάθεση με άλλα λ...