Tuesday, January 10, 2023

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι σας αντιπαθούν αμέσως


 Η άποψη μου είναι πως δεν αντιπαθούν κάποιοι άνθρωποι τα άτομα με ενσυναίσθηση αλλά τα φοβούνται,  το έχω δει πολλές φορές στην συμπεριφορά τους.  

Μια ωραία ανάλυση εδώ αν θέλετε διαβάστε το!

''Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση είναι κάπως έτσι… 

 «Δεν ακούω απλώς τα λόγια σου. Ακούω το πώς χρησιμοποιείς τις λέξεις, τον τόνο σου, τις κινήσεις του σώματος σου, τα μάτια σου, τις διακριτικές εκφράσεις του προσώπου σου. Ερμηνεύω την σιωπή σου. Μπορώ να ακούσω όσα δεν λες με τα λόγια.»''

Το απόσπασμα είναι από το truelife.gr 

με τίτλο

''η αντανάκλαση της ενσυναίσθησης''

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι σας αντιπαθούν αμέσως

 

 

4 comments:

  1. Θα συμφωνήσω, μόνο που ΚΑΙ οι άνθρωποι με έντονη ενσυναίσθηση μπορούν να αντιπαθήσουν αμέσως ανθρώπους, σπάνια, γιατί συνήθως τους δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία, όμως όχι μόνο αντιπαθούν άλλα απομακρύνονται απότομα. Όμως δεν το κάνουν από φόβο το κάνουν γιατί καταγράφεται έντονα πως αυτό που αντικρίζουν είναι δηλητηριώδες τοξικό και κανίβαλος.
    Καλή συνέχεια :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα ναι βέβαια συμβαίνει και αυτό!
      Ωστόσο το άρθρο με την ανάλυση του μου έδωσε μια απάντηση σε κάποιες υποψίες μου. Αγαπώ την ψυχολογία Μάνια και την νιώθω στο δέρμα μου. Καλό βράδυ, σε φιλώ :)

      Delete
  2. Με ενδιαφέρει βέβαια για το τι σκέπτονται οι άλλοι για μένα. Κάποιες φορές νιώθω άβολα από τη συμπεριφορά τους, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει ο λόγος, αλλά δεν θα αναλύσω το πώς σκέπτεται ο καθένας, αν με συμπαθεί ή αντιπαθεί, ούτε θα το βάλω μαράζι. Ο καθένας άγεται και φέρεται όπως ορίζει η συνείδησή του. Βαθμολογικά τον κατατάσσω σε κλίμακα κάτω του μετρίου και δεν με απασχολεί και πολύ η γνώμη του. Θα ήθελα όμως να ξέρω το λόγο της αντιπάθειάς του.
    Στέλλα μου καλό βράδυ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και πολύ καλά κάνεις, καλό βράδυ Αννίκα

      Delete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...