Sunday, February 05, 2023

όνειρο


 

Βρεθήκαμε σε ένα τοπίο ακριβώς σαν αυτό της εικόνας.  Το κάστρο ψηλά,  ακριβώς από κάτω ένα πλατύ ποτάμι.  Οδηγούσε ο Δ.  Σε μια στροφή  το αυτοκίνητο δεν υπάκουσε και ξέφυγε ανεξέλεγκτο στην πεδιάδα.  Ένιωθα τον ίλιγγο της ταχύτητας αλλά και τον φόβο αυτού που δεν μπορούσα να ελέγξω.  Εντύπωση μου κάνει πως ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκα ότι με την πρώτη τυχαία πρόσκρουση πχ στον κορμό ενός δέντρου ή στον τοίχο κάποιου αγροτόσπιτου θα μπορούσα να έχω πεθάνει.  Ξύπνησα με το συναίσθημα της ανακούφισης.  Ο Δ. κοιμόταν ήρεμος δίπλα μου.  Κόλλησα επάνω του και πέρασα το δεξί μου χέρι γύρω από το σώμα του.  Με ασφάλεια συνέχισα τον ύπνο μου!

4 comments:

  1. Τα μονοπάτια των ονείρων, πολλές φορές μάς παίρνουν σε στράτες δύσβατες και επώδυνες. Όμως η αίσθηση ενός δικού μας ανθρώπου δίπλα μας, η παρουσία του, πιστοποιεί και μέσα από το ασυνείδητο του ονείρου, την αξία και τη σημασία του, στη ζωή μας.
    Καλησπέρα Στέλλα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι ακριβώς είναι Γιάννη μου
      καλό απόγευμα!!!

      Delete
  2. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε τα ¨κακά¨ όνειρα και τους εφιάλτες. Κάποια φορά ξύπνησα από μια έντονη διάθεση να χαστουκίσω τον άνδρα μου. Ήταν τόσο έντονο το όνειρο, που μου πήρε λίγο χρόνο να συνειδητοποιήσω πως δεν ήταν αλήθεια. Άσχετα από το τι λέγεται για τα όνειρα πιστεύω πως εικόνες του ασυνείδητου είναι, ίσως και ενδόμυχα φόβοι (για τα εφιαλτικά όνειρα) για τα ευχάριστα μάλλον ευσεβείς πόθοι.
    Καλό βράδυ από μια παγωμένη Αθήνα!
    Καλή εβδομάδα Στέλλα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mε εντυπωσιάζουν όταν βέβαια τα θυμάμαι, που συνήθως δεν! Γιατί είναι σαν ιστορίες μικρού μήκους, και μάλιστα από το πουθενά. Για μένα όνειρα με αγωνία σημαίνουν ότι έχω άγχος ή φόβο ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνω. Αλλά δε τους δίνω τέτοια σημασία.
      Μ'αρέσει όταν έρχονται πρόσωπα που ξέρω ότι δεν θα ξαναδώ ποτέ. Αν και κάποιες φορές με τρομάζουν! Προχθές ας πούμε είδα τον αδερφό του πατέρα μου να έρχεται και να κάθεται δίπλα μου στο κρεββάτι μου. Έχει φύγει εδώ και πολλά χρόνια. Ε ακόμη το σκέφτομαι και ανατριχιάζω.
      Απολαύστε το κρύο σας Αννίκα μου, το χιόνι
      Εδώ 2.5 βαθμούς σήμερα.
      Δεν το λες και ζέστη, χειμώνας στην καρδιά του. Φλεβάρης από τους πιο δύσκολους μήνες.
      Καλή εβδομάδα Αννίκα
      φιλιά

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...