Monday, March 27, 2023

παράθυρα


 

Χαζεύεις κι εσύ τα παράθυρα που συναντάς στις βόλτες σου;  Φαντασιώνεσαι τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω τους,  πλάθεις τις ιστορίες τους;  Παράθυρα κλειστά είτε ανοιχτά,  με φώτα σβηστά ή φωτεινά,  με κουρτίνες ή χωρίς,  με κάποιο μικρό γλαστράκι στο περβάζι ή κάποιο μπιχλιμπίδι κρεμασμένο στο πόμολο.  Παράθυρα που δείχνουν που οι άνθρωποι τους κοιμούνται,  ή πως έχουν στρώσει το τραπέζι για το μεσημεριανό φαγητό.  Παράθυρα που καθρεφτίζουν τις Δευτέρες,  τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.  Παράθυρα βρώμικα,  παράθυρα νοικοκυρεμένα και παράθυρα επαγγελματικά.  Παράθυρα χαραγμένα με τα σημάδια του χρόνου κι άλλα πάλι ακατοίκητα ακόμη,  καινούργια.  Παράλληλα ανοίγματα,  παράλληλες ζωές. 

2 comments:

  1. Καλημέρα Στέλλα μου!
    Το ξέρω καλά αυτό το συναίσθημα! Έτσι κάποιες φορές μέσα από σκοτεινά, μισοφωτισμένα παράθυρα προσπαθώ να φανταστώ τους ανθρώπους πίσω από αυτά. Αναρωτιέμαι ποια είναι η μοίρα τους. Άλλα μυρίζουν λεβάντα και κιτρολέμονο κι άλλα ναφθαλίνη. Σαν τη ζωή του καθενός!
    Να είσαι καλά! Σε φιλώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα Αννίκα μου, συμφωνώ απολύτως
      φιλιά!!!

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...