Wednesday, April 26, 2023

της Τετάρτης


 

Λέω πως πρέπει να ξέρεις να αναγνωρίζεις τα πράγματα και να τα ονομάζεις με τη σωστή ονομασία τους.  Να μη τα τοποθετείς ούτε πιο ψηλά,  ούτε πιο χαμηλά από αυτό που είναι.  Πχ αυτός ο άνθρωπος είναι η παρέα σου και όχι ο φίλος σου.  Μπορεί να κάνει καλή παρέα ή κακή παρέα,  αυτό είναι δικό του πρόβλημα.  Στο χέρι σου είναι αν θα σταθείς ή αν θα φύγεις.  Οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν εξετάσεις για να γίνουν φίλοι σου και θα πρέπει να περάσουν όλα τα τεστ.  Ναι είναι δύσκολο να μην έχεις κανέναν φίλο,  το γνωρίζω από πρώτο χέρι όμως είναι ακόμη πιο δύσκολο να δώσεις σε κάποιον ένα τίτλο που δεν του αξίζει,  δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και ίσως και να μη νοιάζεται καν για αυτό.  Κράτα λένε μικρό καλάθι κι έχουν δίκιο.   

Τετάρτη σήμερα και είναι λυτρωτική για μένα αυτή η παρέα!!!  Το θεωρώ μεγάλη τύχη που την έχω. 

4 comments:

  1. Πόσο συμφωνώ. Και έτσι όπως εξελίσσεται η κοινωνία μας, το καλάθι μικραίνει, γιατί μπαίνουν επιπλέον κριτήρια.
    Καλό βράδυ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι είναι αυτό που καθρεφτίζει την κοινωνία μας σήμερα.
      καλημέρα Μαρίνα μου

      Delete
  2. Έχεις ένα δίκιο Στέλλα. Άλλο φίλος, άλλο παρέα. Τους φίλους τους διαλέγουμε συνειδητά. Αν θέλεις να λέγεσαι φίλος, πρέπει και να το δείχνεις. Να είσαι εκεί στις όμορφες, αλλά και στις δύσκολες στιγμές, κυρίως στις δύσκολες. Τα χρόνια δεν ορίζουν το μέγεθος της φιλίας, αλλά οι πράξεις του καθενός.
    Καλό βράδυ Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο φίλος είναι μια για την εποχή μας υπερεκτιμημένη έννοια νομίζω. Η παρέα συμβαδίζει κάπως καλύτερα με την πραγματικότητα.
      φιλάκια

      Delete

μια σκέψη

  Ο καθένας μας βρίσκεται στη δική του γυάλινη σφαίρα!