Saturday, June 10, 2023

σχέσεις

 

Η εκδίκηση,  το γιατί μου το έκανες αυτό,  κι επειδή μου το έκανες εγώ θα σου τη φέρω,  είναι ένα πιάτο που προσφέρεται κρύο,  ωστόσο όλο κι απομένουν κάποια αποφάγια τα οποία τα τρως εσύ.  Εκτός κι αν είσαι σε θέση ισχύος,  αν έχεις τη σιγουριά πως θα δώσεις το πιάτο και μετά,  δια παντός θα κρατηθείς μακριά κι αυτό δεν θα φέρει αλλαγές που δεν θα σου άρεσαν στη ζωή σου.

Η ειρωνία,  το υποτιθέμενο χιούμορ,  η υπεροψία δείχνουν ότι δεν σέβεσαι και δεν εκτιμάς αυτόν που έχεις απέναντι σου.  Θέλεις να είσαι εκεί αλλά ίσως να έκοβες φλέβες να είσαι κάπου αλλού.  Με άλλα λόγια δεν υπερασπίζεσαι την στιγμή που σου δίνεται αλλά για κάποιο λόγο την υποτιμάς,  δεν την υπολογίζεις,  δεν σε ενδιαφέρει.  

Και τα δύο απίστευτα ψυχοβγαλτικά και ψυχοφθόρα.  Ωστόσο οι αισθήσεις κατωτερότητας ή ανωτερότητας κυριαρχούν παντού και οι άνθρωποι χρειάζονται επιβεβαίωση για να επιβιώσουν,  ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα ορίσω με ένα κόκκινο μολύβι τον κύκλο με τα κεκτημένα μου και δεν θα σου δώσω κανένα δικαίωμα να παραβείς τον κανόνα μου.

Όσο μη φιλικό κι αν ακούγεται αυτό,  κυριαρχεί,  διότι κάποιοι άνθρωποι δημιουργούν σε άλλους ανθρώπους ανασφάλεια.  Με δυό απλά λόγια δεν χωρούν δυό κοκόρια στο ίδιο κοτέτσι.  Το σκέφτομαι και ντρέπομαι,  όμως συμβαίνει.  

Οι σχέσεις είναι τόσο δύσκολες που πολλές φορές μοιάζουν με βουτιά στο βυθό της θάλασσας.  Με τα χέρια ελεύθερα,  χωρίς να κλείνουν τη μύτη.  


υ.γ.  ο πίνακας μου αρέσει φοβερά,  δυστυχώς δεν γνωρίζω ποιανού ζωγράφου είναι,  μήπως θαύμαζα και άλλα έργα του

No comments:

Post a Comment

μια μέρα

  χρόνος τότε που σκοτώναμε το συναίσθημα,  κι ενώ η ψυχή έλεγε ναι,  εμείς επιλέξαμε το όχι νοσταλγία ο τρόπος που σήκωνες ψηλά τα μανίκια ...