Friday, September 29, 2023

ένα χειροποίητο πάπλωμα


 

Σήμερα θέλω να σου δείξω αυτό που έφτιαξα.  Είναι το μπροστινό μέρος από ένα πάπλωμα.  Αγόρασα το πακέτο με τα υφάσματα,  τα έκοψα Όλα σε τετραγωνάκια της 1+1/2 ίντσας και τα ένωσα σύμφωνα με το πατρόν που είχα από την εταιρεία.  Το αποτέλεσμα είναι αυτό της φωτογραφίας.  Δεν φαίνεται ολόκληρο αλλά βλέπεις το πιο σημαντικό κομμάτι.  Μου άρεσε πάρα πολύ,  στην κυριολεξία τρελάθηκα με το αποτέλεσμα που είναι πολύ καλύτερο στο ζωντανό του,  από κάθε φωτογραφία που έτυχε να δω στο instagram.  Σχέδιο,  χρώματα ά ψ ο γ α!!!  Έχει όμως πάρα πολύ δουλειά ακόμη,  θέλει να παραγγείλω το ύφασμα της πλάτης,  θέλει να βάλω ενδιάμεσα βάτα,  να στερεώσω με παραμάνες,  να τρυπώσω και να κάνω το quilting (διακοσμητικό τρύπωμα που κεντάμε τα patchwork).  Ααα να βάλω και ρέλι,  οπότε υπολόγισε πως έχω άπειρο χρόνο δουλειάς ακόμη,  αλλά το κυρίως μέρος τελείωσε αισίως και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη,  θέλω να το χαζεύω συνέχεια. Όλα τα μετρήματα είναι σε ίντσες αλλά για να σε διευκολύνω θα σου δώσω τις τελικές διαστάσεις 161,3 χ 207 σε εκατοστά.  Πρόκειται για ένα μονό πάπλωμα.

Ήταν μια υ π έ ρ ο χ η μέρα σήμερα μετά από πολύ και άδικο στρεσάρισμα.  Αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι το χειρότερο πράγμα στον κόσμο είναι ο φόβος (κάτι ξέρει ο Στίβεν Κινγκ και έχει γράψει τόσα σχετικά βιβλία),  που τρυπώνει στο μυαλό μας και αλλάζει όλο τον τρόπο σκέψης μας.  Αυτός ο φόβος που αλλοιώνει την ψυχή μας και που ξεκίνησε εκεί γύρω στο 2010 και διαιωνίζεται ως σήμερα.  Με διάφορους τρόπους και για διάφορους λόγους.

Η λέξή α ι σ ι ο δ ο ξ ί α είναι το κλειδί.  Όλα θα πάνε καλά.  Κι αν δεν πάνε, τίποτα ακόμη δεν θα έχει τελειώσει.  Θα επιβιώσουμε έτσι κι αλλιώς!

  


3 comments:


  1. Ένα απλό παράδειγμα Στέλλα μου! Αν σε φρέναρε ο φόβος πως ίσως δεν τα καταφέρεις, θα επιχειρούσες κάτι τόσο όμορφο και δημιουργικό; Κι όμως τα θέλω σου και η επικέντρωση στο στόχο, σε οδήγησαν να φτιάξεις αυτό το αριστούργημα. Ο φόβος λοιπόν κρύβει και μια ελπίδα. Όλοι είμαστε ευάλωτοι στο φόβο. Το ζητούμενο είναι να μην τον αφήσουμε να έχει το πάνω χέρι.
    Να σου πω και πάλι πόσο όμορφο είναι το χειροτέχνημά σου!!!
    Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!
    Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευτυχώς Αννίκα μου δεν έχω φόβους μη και δε καταφέρω τις χειροτεχνίες που επιλέγω να δημιουργήσω. Ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Οι φόβοι ξεκινούν από αλλού και αφορούν σοβαρότερα πράγματα αλλά ναι ως τώρα επιβιώνουμε. Δεν του αφήνουμε το πάνω χέρι αλλά υπάρχει. Τον ξεπερνάμε αλλά πάλι υπάρχει.
      Εμένα μου άρεσε πάρα πάρα πολύ!!!
      σε φιλώ
      καλό βράδυ

      Delete
  2. Πολύ όμορφη δημιουργία! Αυτήν την ικανότητά σου να δημιουργείς πανέμορφα πράγματα πάντα τη ζηλεύω!
    Φιλιά πολλά:)

    ReplyDelete

αφιέρωση

  Στα μηνύματα μας,  που έμειναν αδιάβαστα.. Κατά μάνα,  κατά κύρη λένε..