Sunday, October 22, 2023

το ψάρι έξω από τη γυάλα


 

Το ψάρι που σπαρταράει έξω από τη γυάλα.  Το στόμα που ματώνει.  Η συμπεριφορά που σκοτώνει.  Τα όρια που κανέναν η λ ί θ ι ο δεν σταματούν ακριβώς επειδή δεν έχει την επίγνωση του εαυτού του.  Ο η λ ί θ ι ο ς!  Κοιμάται ξυπνάει και σκαρφίζεται.  Δεν αγαπά την ηρεμία και ταράζει τα νερά μπερδεύοντας τα πάντα με τους πάντες,  χωρίς να του έχεις δώσει κανένα δικαίωμα.  Ανακατώστρας.  Απολύτως εκνευριστικός και ανάξιος κάθε εμπιστοσύνης!  Είναι αυτός που όταν θα κατέβεις στο επίπεδο του για να το συναντήσεις,  θα σε πιάσει από τα μαλλιά για να νιώσει ότι ανεβαίνει,  χωρίς να έχει την αντίληψη ότι βουλιάζει όλο και πιο κάτω.

Συνήθως πρόκειται για άτομα με μεγάλα κενά και πολύ μεγάλα προβλήματα.  Προβλήματα κάθε είδους,  σωματικά,  ψυχικά και σχέσεων.  Ακόμη και με προβλήματα νοητικά.  

3 comments:

  1. Ναι έχεις δίκιο Στέλλα μου. Μόνο ηλίθιος δεν είναι ένας άνθρωπος με κακοποιητική συμπεριφορά. Εγωιστής και σκατόψυχος προσπαθεί να καλύψει τη μαυρίλα που έχει μέσα του. Και επειδή ένα τέτοιο άτομο δεν πρόκειται να αλλάξει, καλύτερα να τον κρατάς σε απόσταση. Το χειρότερο θα είναι να προσπαθείς να τον δικαιολογείς, ή να σιωπάς, μένοντας σε μια σχέση που μόνο να σε βλάψει μπορεί.
    Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βεβαίως! Και ηλίθιος και με κακοποιητική συμπεριφορά. Το θέμα είναι τί κάνουμε με τους οριακά προβληματικούς ανθρώπους της ζωής μας. Αυτούς που έχουν πέντε καλά κι άλλα τρία φάουλ. Δεν ξέρω πια αν η λύση είναι να φεύγεις αν με το να μείνεις κάτι τις κερδίζεις. Ίσως η αδιαφορία και τα όρια αλλά θα πρέπει πλέον να είσαι απέναντι από τον άλλον. Να κάθεσαι μακριά του, να μη του πολυμιλάς, να μη του τηλεφωνείς, να μην σηκώνεις τα τηλέφωνα.
      Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν με όλη τους την ψυχή μια σχέση νορμάλ στη ζωή τους.
      Όταν τελικά αυτό αποδεικνύεται ουτοπία, είναι λύση η φυγή; Από όλους;
      Και τελικά;
      Αντέχουν οι άνθρωποι ευκολότερα έναν παλαβό, έναν ηλίθιο, ένα αστροπελέκι ή την μοναχικότητα τους;
      Και μη μου μιλήσεις για μοναχικότητα επιλεκτική.
      Νομίζω πως είμαστε γεννημένοι να ζούμε και να κινούμαστε ανάμεσα σε ανθρώπους ακόμη κι αν κάποιες στιγμές κάποιοι από αυτούς αποδεικνύονται προβληματικοί.

      Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα

      καλό βράδυ Αννίκα μου

      Delete
  2. Η επιστήμη κατέληξε πως ηλίθιους ανθρώπους συναντάει κανείς ακόμα και στα ανώτατα κοινωνικά στρώματα. Μπορεί να είναι ηγέτες κρατών, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί και γενικά άνθρωποι εξουσίας. Και φαντάσου τώρα να πέσει κανείς στα χέρια τους ή στην σφαίρα της εξουσίας τους. Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου τέτοιο πράγμα!
    Καλή εβδομάδα Ψαροματάκι μου και αν τύχει να συναντήσεις έναν ηλίθιο στο δρόμο σου, απλά προσπέρασέ τον (αν μπορείς βέβαια).

    ReplyDelete

μια σκέψη

  Ο καθένας μας βρίσκεται στη δική του γυάλινη σφαίρα!