Tuesday, September 09, 2014

διαβάζω / βλέπω / διασκεδάζω






νομιζω οτι το ''διαβαζω ενα βιβλιο'' ειναι λιιιγο κατι περισσοτερο απο το ''βλεπω μια ταινια''- διασκεδαση ειναι - περιπατος ειναι - το αν θα σε γεμισει ή αν σου αφησει μια μικρη γευση απογοητευσης ειναι σχετικο - εξαρταται απο το τι ειδους ιστοριες θελει να περιβαλλεται ο καθενας μας - για αυτο μην ντρεπεστε αν πχ αν ενα βιβλιο σαν το ''ψαχνοντας για κοχυλια'' σας εκανε να νιωσετε ομορφα - δεν χρειαζεται παντα να ειναι ολα τοσο μα τοσο ψαγμενα για να παμε ενα βημα μπροστα - αυτο μπορει να γινει και με πολυ πιο απλο τροπο ε;

7 comments:

  1. Μεγαλη ιστορια η αγαπη για το βιβλιο!Αν και στη σημερινη εποχη βασιλευει το ευπωλητο,το ευκολο,το της μοδας κλπ
    Στο βιβλιο ομως θα βρουμε την αληθεια,φθανει να την ψαξουμεΝα μπουμε στο βιβλιοπωλειο και να αφησουμε το ενστικτο μας να βρει αυτο που θελει.
    Ευχομαι καλο απογευμα και καλη αναγνωση.

    ReplyDelete
  2. και μεγαλη υποθεση να εχουμε στα χερια μας ενα ''καλο'' βιβλιο, αυτο που θα εχουμε την επιθυμια να βρεθουμε στις σελιδες του..
    χχμμ εξαρταται λιγο κι απο την εποχη; απο τη φαση που περναμε; μηπως δλδ γινεται ενα δεσιμο των δικων μας προβληματισμων με αυτες του εκαστοτε ηρωα και τελικα αυτα τα βιβλια ειναι που θυμομαστε;
    λιγο πολυ δεν ειναι το ιδιο και με τις ταινιες;

    ReplyDelete
  3. Αγαπω πολυ και το βιβλιο και τον κινηματογραφο,αλλα η μεταφορα του βιβλιου στην οθονη δεν παντοτε ιδανικη.
    Στον κινηματογραφο κανουμε περικοπες,περιληψεις,προσθηκες και αναλογα με την χωρα παραγωγης εχουμε και πολλες αυθαιρεσιες!

    ReplyDelete
  4. κωστα, δεν εννοω μεταφορα, και για μενα ειναι αποτυχια..
    εννοω απλα μια καλη ταινια
    και ανεξαρτητα
    ενα καλο βιβλιο

    σαν απολαυση

    κατα τα αλλα συμφωνω με οσα λες και μου αρεσει πολυ και το βιβλιο και ο κινηματογραφος.. με το θεατρο δεν τα παω καλα :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το θεατρο ειναι πολυ δυσκολο θεαμα,το αποφευγω.
      Καλο απογευμα.

      Delete
  5. Ποιο ειναι το ψαχνοντας για κοχυλια. Νομιζω θα μου αρεσει γι'αυτη την περιοδο. Αν καταλαβα καλα ειναι ελαφρυ κι ευχαριστο. Θα το ψαξω :)

    Πηγα να διαβασω Τσιφορο, που επαιρνε ο αντρας μου στις διακοπες, αλλα τελικα ουτε το μικρο βιβλιαρακι του Κρισναμουρτι δεν καταφερα να διαβασω οταν λειπαμε :)

    Τι ομορφη φωτογραφια. Κι αυτη θα ηταν ωραια για την αλλη σελιδα :)

    Φιλακια Στελλα μου

    ReplyDelete
  6. ροζαμουντ πιλτσερ η συγγραφεας
    αν δεν το εχεις διαβασει να το κανεις
    καπου προς το '92 νομιζω το διαβαζα.. σκοπελος, διακοπες, 2 παιδακια μικρα και νομιζω θα ειχε παρα πολλα κοινα το τοτε μου με το τωρα σου..

    τη φωτογραφια δοκιμασε την ;)

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...