Saturday, September 08, 2018

του Σαββάτου





Είναι Σάββατο και μ' αρέσει που δεν διαφέρει από τις άλλες μέρες.  Μ' αρέσει που νωρίς το πρωί έκανα την βόλτα μου στην παραλία,  μόνη,  κράτησε ακριβώς μια ώρα και δέκα λεπτά.  Όλα ήταν όμορφα και γαλήνια,  ο κόσμος λιγοστός,  το Μακεδονία Παλάς φυλασσόμενο ασφυκτικά,  μια αφίσσα με έναν ατμοσφαιρικό πίνακα του Hopper,  πρότεινε μια βόλτα στο περίπτερο 13 της έκθεσης.  Μ΄ αρέσει ο Σεπτέμβρης που είναι μήνας των αλλαγών,  και των αποφάσεων,  και της καλής διάθεσης,  και των σχολικών (σπιράλ) τετραδίων.  Μ' αρέσει η συννεφιά που αντιλαμβάνομαι αυτή τη στιγμή έξω από το παράθυρο μου.  Μ'  αρέσουν τα κόκκινα μήλα που μου έφερε.  Ο espresso dec.  Το Μarks & Spencer.  Τα αστέρια στους δρόμους.  Η απόχρωση του ροζ,  που παλιά την λέγαμε σάπιο μήλο.  Τα ζουμπουρλούδικα μωρά στα καρότσια.  Τα πιατάκια για το φαγητό των σκύλων (στις αυλές των coffeeshop).  Οι ψαράδες,  οι πάγκοι με τα ψημμένα καλαμπόκια,  οι φωνές των μικροπωλητών. Τα video της Ναταλίας.  

1 comment:

  1. Όμορφοι είναι αυτοί οι περίπατοι Στέλλα. Αν δεν υπήρχε η στρατοκρατία στο δρόμο φυσικά θα ανασαίναμε καλύτερα. Τέλος πάντων. Να περνάς καλά και να απολαμβάνεις τις στιγμές σου.

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...