Friday, July 12, 2019

θέλω και δεν θέλω





Φοράω ένα λευκό καλοκαιρινό παντελόνι που αγόρασα τελευταία.  Κι ένα λευκό μπλουζάκι.  Παρ'  όλο που κάπως δρόσισε,  πιό πολύ εχθές,  λιγότερο σήμερα,  γύρισα καταιδρωμένη από την βραδυνή μου βόλτα.

Θέλω να ξεκινήσω κάτι.  έχω ασχοληθεί μαζί του πάρα πολλές φορές,  από το 2012,  μια φορά τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά μα γρήγορα βρέθηκα πάλι στην αρχή,  και μετά μια άλλη αρχή,  κι άλλη,  κι άλλη κι ένας σωρός από αποτυχημένα ξεκινήματα,  τόσο που απορώ με τον εαυτό μου που δεν θέλει να το βάλει κάτω και ψήνεται για άλλη μια [αποτυχημένη (?)] φορά.

Ένας φίλος λέει δεν συμβιβάζεται ποτέ.
Θα έλεγα πως απλά δεν θέλει να το παραδεχτεί.
Επίσης,  πραγματικά κάποιοι άνθρωποι τριγυρνούν σαν τις μέλισσες από γύρη σε γύρη και ό,τι αρπάξουν.  Άνθρωποι βαμπίρ.  Αυτοί οι άνθρωποι δεν αγαπούν. Επιβιώνουν!

Το άγχος είναι τεράστιος ανασταλτικός παράγοντας και όσο παλεύεις να το διώξεις τόσο πιό πολύ σου καμτσικώνεται.  Δεν είναι καλό εργαλείο,  δεν δουλεύει τίποτα έτσι.
Αν έρθεις σε επαφή με άτομα που πραγματικά,  έχουν το μπουκάλι γεμάτο απλά δεν ξέρουν πως να το σφραγίσουν,  πως να κλείσουν το καπάκι,  πως να νιώσουν εμπιστοσύνη και σιγουριά,  σου φεύγει κάθε φοβία και κάθε ανασφάλεια.  Καθρεφτίζουν τον εαυτό σου και βλέπεις καθαρά μέσα σου τί σου συμβαίνει.  Τί είναι αυτό που κάνει το μυαλό σου μπεσαμέλ.  Θέλεις να τους πάρεις στην πλάτη σου,  να τους ταρακουνήσεις,  να τους δείξεις το προφανές,  μα πώς δεν το βλέπουν,  αλήθεια πώς δεν το βλέπεις !

Αυτό που θέλω και δεν θέλω δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε σένα.
Πχ θέλω να πάρω τον εαυτό μου και να διακοπεύσω από το διαδίκτυο,  αλλά θέλω και να είμαι εδώ.

4 comments:

  1. Αυτό το θέλω και δεν θέλω πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι το βιώνουν έντονα μερικές φορές κυρίως όταν: Δεν εχουν εργασία,δεν εχουν καλή ψυχολογική κατάσταση,ο γάμος ή η σχέση τους είναι βαρετή-ος,γενικά όταν κάποια βασικά πράγματα στην ζωή μας δεν πάνε καλά.
    Η ψυχολογία παίζει πολύ βασικό ρόλο σε θέματα κυκλοθυμίας.
    Πιστεύω ότι το βασικότερο κατά την άποψη μου είναι να αισθάνεσαι δημιουργικός.
    Ότι και αν επιλέξεις να κάνεις η αίσθηση της δημιουργίας σε γεμίζει.Η προσπάθεια μετράει περισσότερο.Και ας είναι μερικές φορές αποτυχημένη.Τουλάχιστον εχεις προσπαθήσει.
    Οσο για τα βαμπίρ δυστυχώς εχουμε γεμίσει από τέτοιους ανθρώπους.


    Προσπaθησαμε να κάνουμε διακοπές (μετά από 8 χρόνια) γενικά την περασμένη εβδομάδα (και από το ιντερνετ) με επιτυχία.Γυρίσαμε εχθές από Ανδρο.Πολύ ωραία.
    https://www.youtube.com/watch?v=nlxP5Yhg7S4

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τόσα πράγματα έγραψα, για τους ανθρώπους βαμπίρ, για το άγχος, για το συμβιβασμό που όλοι κάνουμε, εσύ στο θέλω και δεν θέλω κόλησες;
      Το λέω γιατί είναι το πιο ανώδυνο από όλα.
      Είναι δυνατόν επειδή θέλω και δεν θέλω να κάνω διακοπές από το διαδίκτυο να είναι αιτία κάτι από αυτά που αναφέρεις;
      Παίζουν κι άλλα πράγματα στη ζωή μας ξέρεις, όπως πχ ο σωματικός πόνος, μπορεί όσο και δυνατός άνθρωπος να είσαι, να σε στέλνει στα βαθιά.
      Η ψυχολογία, ως θεωρία καλή αλλά δεν μετράει τα πάντα :-)))

      Οι διακοπές εξαιρετική ενέργεια, ξεφεύγεις και γεμίζεις με όμορφο τρόπο μπαταρίες.
      Κάνουμε κι εμείς τα δικά μας σχέδια.

      Καλώς ήρθατε λοιπόν, πολύ ωραία η μουσική σας αφιέρωση
      Καλή συνέχεια
      :-)))

      Delete
  2. Επειδή είσαι απόλυτη μερικές φορές με το θέμα ψυχολογίας,θα σου πω ότι παρα πολλές φορές τα αυτοάνοσα νοσήματα εχουν ως αιτία τους την κακή ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου.
    Αυτοάνοσα είναι πολλά.https://www.euroclinic.gr/article/autoanosa-nosimata-2/

    Πιστεύω ότι μερικές φορές γίνεσαι πολύ επιθετική όταν κάποιο σχόλιο δεν σου αρέσει.
    Εάν δεν θέλεις να γράφω την άποψη μου στο blog σου μπορείς να μου το πείς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ανώνυμε φίλε γράψε μου αν θέλεις εδώ selinicreations@yahoo.gr να το συζητήσουμε.
      Συγγνώμη αν φάνηκα επιθετική, δεν έχω λόγο, τα αγαπώ τόσο πολύ τα σχόλια σου.

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...