Sunday, June 07, 2020

διαλογισμός





Δέυτερο Σαββατόβραδο που πήρα μέρος σε μια ομάδα που έκανε διαλογισμό,  ξέχασα όμως να φτιάξω ατμόσφαιρα,  έψαχνα εκείνη την ώρα να δω ποιά φώτα του σπιτιού μου να αφήσω αναμμένα και ποιά να σβήσω,  κι εκεί που είχα βυθιστεί στην τεράστια πολυθρόνα μου και συντονιζόμουν με την ''φωνή''  που απήγγειλε κάποιο κείμενο που με παρότρυνε να κλείσω τα μάτια,  να σκεφτώ κάτι που μ'αρέσει πολύ,  να χαλαρώσω με κάθε κύτταρο του σώματος μου,  κι εκεί που σκεφτόμουν πως θα έπρεπε να έχω ανάψει κεράκια να βοηθήσω το μυστικισμό,  ντριιιιν χτυπάει βροντερά το θυροτηλέφωνο ο γιός μου και τέρμα κι ο διαλογισμός,  τέρμα και η χαλάρωση,  παρακολούθησα από εκεί και ύστερα έστω ασυνείδητα,  ωστόσο σκεφτόμουν πως δεν μπορεί,  θα βοηθήσει στον βραδυνό μου ύπνο όλο αυτό,  μάταια όμως ξύπνησα στις 4 τα ξημερώματα για να ξανακοιμηθώ στις 6 μέχρι τις 10 όπου η φωνή του συντρόφου μου με ξύπνησε χωρίς κανέναν οίκτο γιατί στις 11 είχαμε με φίλους ραντεβού για καφέ.

Εκπληκτικός ο διαλογισμός ωστόσο,  θέλει τις κατάλληλες συνθήκες του δε λέω,  αλλά αυτή η ''φωνή'',  μαζί με το κείμενο  που σε χαλαρώνει τόσο είναι το κάτι άλλο.

6 comments:

  1. Εξαιρετικά δύσκολο. Και θα σου πω την άποψή μου ευθέως και ευθαρσώς. Δεν μπορείς να ξυπνήσεις ένα πρωί και να πεις, στις 7 το απόγευμα θα κάνω διαλογισμό. Κατ’ αρχάς η κατάκτηση της πνευματικής ελευθερίας σκοντάφτει σε ένα κάρο προσωπικούς περιορισμούς γνώσης, εμπειρίας, ανεξαρτησίας σκέψης κυρίως όμως αυτεπίγνωσης.
    Τώρα ποιες διαδρομές θα ακολουθήσεις για να φτάσεις σε μια σοφία όπου η αναζήτηση να μην γίνει εμμονή, έχει φαντάζομαι μακρύ δρόμο.
    Καλή πάντως η προσπάθεια αν και θέλει εξάσκηση για να απαλλαγείς από κάτι ψυχοφθόρο. Την επόμενη φορά, καλού-κακού βάλε στην πόρτα ένα...μην ενοχλείτε.
    Φιλιά Στέλλα μου!

    ReplyDelete
  2. Νομίζω η θέληση μετράει. Ο δρόμος αξίζει!
    Η τελειομανία σκοτώνει κάθε επιδίωξη κι εγώ δεν ψάχνω το ιδανικό.
    Με ενδιαφέρει να με συγκινήσει η στιγμή, αν ναι την ακολουθώ.

    Την σοφία αφήνω να την ψάξουν άλλοι, εγώ είμαι ένας άνθρωπος με τις αδυναμίες μου.

    Μην ενοχλείτε δύσκολο να βάλω διότι ζω με άλλους τρεις ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς υπεραγαπώ.
    Η ζωή είναι έτσι, όλα μαζί δεν γίνονται, διαλέγουμε και παίρνουμε αυτό που εμείς έχουμε αποφασίσει ως εκλεκτό.

    καλημέρα Αννίκα μου!

    ReplyDelete
  3. Καλησπέρα σου
    Διαλογισμό δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Αλλά πιστεύω κι εγώ ότι είναι δύσκολο ειδικά αν ζεις με τρεις ανθρώπους που υπεραγαπάς. Ξύπνησες στις 4 οκ αλλά κοιμήθηκες ως αργά εντάξει είναι πάλι,ναι; Δεν χάνουμε το κουράγιο μας. Προσπαθούμε σε ότι μας αρέσει.
    Καλά αποτελέσματα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έγραφα έγραφα και με πέταξε Άννα μου που πήγαν όλα;

      Τον διαλογισμό δεν τον επεδίωξα λόγω κάποιου θέματος, ήρθε και το παρακολούθησα. Χαριτολογώντας σκέφτηκα πως ίσως με βοηθούσε στον ύπνο μου ο οποίος πολλές φορές παίζει τα δικά του παιχνίδια.

      Άλλες φορές ξυπνάω στις 4 και άλλες στριφογυρίζω μέχρι να με πάρει ο ύπνος για ώρες.

      Προσπαθώ να ακουλουθώ καινούργια πράγματα που μου κινούν το ενδιαφέρον, όχι όμως επί τούτου.

      φιλάκια :)

      Delete
  4. Ωραία φάση! Πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Θα σου δοθεί η ευκαιρία να το ζήσεις με περισσότερη άνεση Στέλλα μου. Αρκεί να το θέλεις. Εγώ κρατώ το όμορφο ραντεβού της επομένης με φίλους για καφέ. Αυτό κορίτσι μου είναι ευλογία! Για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα.
    Στέλνω φιλιά και ευχές για καλή βδομάδα.

    ReplyDelete
  5. Ωραία φάση, όπως ακριβώς το λες Γιάννη.

    καλή βδομάδα
    φιλιά :)

    ReplyDelete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...