Sunday, November 01, 2020

Νοέμβρης


 

Δεν μπορώ να σου εξηγήσω το γιατί αλλά οι Κυριακές μου τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει ευτυχισμένες και πολυάσχολες.  Δύσκολα θα με βρεις!

Ένα νέο αγόρι,  ένας νέος άνδρας,  ταξιδεύει /μια που αυτό ακόμη δεν έχει απαγορευτεί/ 499 χλμ για να συναντήσει την αγαπημένη του.  Αυτό είναι έρωτας!

Σε έναν όμορφο κήπο γεμάτο με λεύκες και πεύκα,  στη γειτονιά  μου, συνάντησα ένα καταπράσινο πουλί.  Ήταν ένας παπαγάλος που πετούσε ελεύθερος και καθώς τον παρατηρούσα και τον θαύμαζα ήμουν σίγουρη πως παρόλο που τριγυρνούσε ελεύθερος,  εκείνα ήταν τα δέντρα του,  εκεί γύρω ήταν η φωλιά του!

Ήδη Νοέμβρης!  Πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος τελικά.  Ειδικά εδώ στην έτσι κι αλλιώς ζεστή και υγρή τσιμεντένια πόλη μου,  που πρέπει να είμαι πολύ παρατηρητική για να απολαύσω ένα σπάνιο πουλί ή κάποια ιδιαίτερα φθινοπωρινά χρώματα στη φύση!

Είναι η ίδια γκρίζα γάτα με το λευκό στο λαιμό,  που τη συναντώ στα σκαλάκια ενός mini market,  έξω από το μικρό βιβλιοπωλείο ή στρογγυλοκαθισμένη κυρία στο παγκάκι απέναντι.  Την χαιδεύω κάθε φορά που ξέρω ότι θα βρω σύντομα νερό για να πλύνω τα χέρια μου.  Κι αυτή,  κρατάει χαρακτήρα,  όμως είναι και τόσο φιλική!


καλό μήνα!

5 comments:

  1. Καλό μήνα Στέλλα μου!
    Και αν αφήσουμε την καρδιά μας, να μιλήσει, ο μήνας αυτός έχει πολλά να μας μάθει!

    ΑΦιλάκια καρδιάς και αυτά!

    ReplyDelete
  2. Αν λέμε συνέχεια "καλό μήνα" ίσως και να έχουμε μιαν ελπίδα κάποιος απ'τους επόμενους να είναι στ' αλήθεια καλός.
    Ας είναι με υγεία και αισιοδοξία Στέλλα μου!
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  3. Έχει γούστο να είναι ο παπαγάλος μου, που το έσκασε πέρσι, την ώρα που του καθάριζα το κλουβί!
    Αν τον ξαναδείς φώναξέ του, να δούμε αν θα απαντήσει. "Πτηνό" τον έλεγα. Ναι, δεν του είχα δώσει κάποιο όνομα, για να μην δεθώ συναισθηματικά μαζί του. Κάτι ήξερα...

    Καλό μήνα Φις Άι και πού ξέρεις, μπορεί να είναι καλός, όπως λέει και η Αννίκα πιο πάνω!

    ReplyDelete
  4. Έφτιαξα με τη φαντασία μου τις εικόνες που περιέγραψες και όταν τις είδα ολοκληρωμένες είπα: τι όμορφα που είναι εδώ, κι έμεινα!
    Καλό μήνα ψαροματάκι μου.
    Σε φιλώ γλυκά!

    ReplyDelete
  5. Καλησπέρα Στέλλα μου! Καλή βδομάδα. Ξεκινά μια δύσκολη κατάσταση για την πόλη σου καλή μου φίλη. Ας είναι όλα καλά εύχομαι. Καλή δύναμη και υπομονή να έχετε.
    Με γόνιμες δραστηριότητες θα καταφέρουμε να μείνουμε σε καλή κατάσταση.
    Στέλνω φιλιά.

    ReplyDelete

πρώτα εσύ

  Κανένας δεν μας δίνει την ψυχή του,  ωστόσο όλοι ζητούν ''ψυχή''.  Πρώτα εσύ,  θα σου έλεγε κάποιος αν ήταν ειλικρινής μαζ...