Skip to main content

μια σκέψη


 

 

Σκεφτόμουν πως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο,  να μ' αγαπάει λιγότερο από όσο θα ήθελα εγώ,  να ασχολείται με τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που αρέσκομαι να ασχολούμαι εγώ,  να είναι πιο έξυπνος ή πιο κουτός,  να ξυνίζει με την συμπεριφορά μου,  να μη μου λέει τα χρόνια πολλά στην γιορτή ή στα γενέθλια μου,   να μην έχει τη διάθεση να με συναντήσει,  να μην έχει τη διάθεση να μου μιλήσει,  να μην χρειάζεται την επαφή μαζί μου και όλο αυτό να μην μπορεί ή να μη θέλει να το τοποθετήσει μέσα του σε κουτάκια λογικής,  με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει πώς να το ονομάσει και να είναι ok μ'αυτό.   Αναφαίρετο δικαίωμα του!  Comments

 1. Μια συναλλαγή συναισθημάτων είναι οι σχέσεις των ανθρώπων Στέλλα. Και αποφεύγοντας (για χ λόγους) να πουν τη γνώμη τους προτιμούν την ασφάλεια της απουσίας (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) Συνηθισμένη τακτική με διαφορετικές όμως ερμηνείες. Πιο απλά, δεν μπορούν να ταυτίζονται όλοι με τις ίδιες απόψεις. Τα αισθήματά μας σωστά ή λάθος μπορεί να μας φέρουν σε επαφή (?) Οι ιδέες μας χωρίζουν.
  Φιλιά και Καλημέρα Στέλλα μου!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Αφορμή για αυτή τη σκέψη μου ένα σχόλιο δυό αναρτήσεις. Οι άνθρωποι που συναντάμε στη ζωή μας μπορεί να είναι και έτσι και αλλιώς με χίλιους δυό τρόπους. Κάποιοι από αυτούς επιθυμήσαμε, ενίοτε ποθήσαμε να ήταν κοντά στα δικά μας δεδομένα. Δεν ήταν και με γειά τους και χαρά τους, είχαν κάθε δικαίωμα. Όπως επίσης είχαν κάθε δικαίωμα να ονομάζουν τα οποιαδήποτε αισθήματα τους προς εμάς αγάπη, ενδιαφέρον κλπ. Γιατί μέχρι εκεί έφταναν δεν είχε άλλο.
   Στην τελική, ακόμη και αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με το μέρος μας ας πούμε, ποιός μπορεί να ξέρει τί θα έφερνε η επόμενη μέρα;

   Επάνω σε αυτό που μου γράφεις νομίζω πως όχι, δεν υπάρχει επαφή παρά μόνο στην καλύτερη περίπτωση με έναν άνθρωπο στην ζωή μας κι αυτό με επιφυλάξεις. Όλες οι άλλες επαφές είναι επιφανειακές, καλημέρα, καλησπέρα, πώς είστε; καλά!
   Το ίδιο κάνουμε όλοι μας, ίσως το αντίθετο να ήταν ακόμη και ψυχοφθόρο, ουσιαστικά προστατεύουμε τον εαυτό μας.

   Ακόμη και όποιος κρατά σιγήν ιχθύος κάποιο λόγο έχει που το κάνει. Η ασφάλεια της απουσίας λες. Η ασφάλεια της ψυχούλας μας λέω :)

   σε φιλώ

   Delete
 2. Σεβαστά τα θέλω κάθε ανθρώπου. Σε μια σχέση οφείλουν να υπάρχουν διακριτά όρια και αποδοχές Στέλλα μου. Για να μην πνίγεται, για να δίνει και να παίρνει. Εκείνο όμως που χρειάζεται είναι η αποδοχή. Η καλή προαίρεση και διάθεση. Γιατί η απόρριψη είναι το άλλο άκρο που δεν προσφέρει κάτι παρά οδηγεί στην απόσταση και στα σύνορα.
  Καλησπέρα καλή μου φίλη, να είσαι καλά.

  ReplyDelete
 3. Καλημέρα Fish eye,

  Πολλά μερικά πράγματα δεν εξηγούνται και δεν ομαδοποιούνται. Ίσως: Και ευτυχώς!


  Φιλιά!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

αέρας

  Από τις προτάσεις μου διάλεξε αυτή που θα μας οδηγούσε βόρεια,  επειδή θα περπατούσαμε όλη την ανηφόρα,  θα βγαίναμε στο μεγάλο διπλό δρόμο με τα πολλά μαγαζιά κι επειδή εκείνη η γειτονιά είναι πιο κοντά στο βουνό.  Ο καιρός ήταν ιδανικός και νιώσαμε σαν να αλλάξαμε τον αέρα μας,  σαν να κάναμε μια εκδρομή στην εξοχή λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι μας.   Επιστρέφοντας,  μιάμιση ώρα μετά και περνώντας μέσα από την λαική αγορά της Δευτέρας μια γυναικεία φιγούρα πλησίαζε την είσοδο της πολυκατοικίας μας.  Είναι η Θ;  αναρωτηθήκαμε μεταξύ μας.  Μοιάζει,  είπε ο σύντροφος μου μα όχι,  αυτή η φιγούρα έχει άλλον αέρα. Άρα,  εκτός της σάρκινης οντότητας μας,  εκτός της ψυχής μας συνοδευόμαστε και από κάτι ακόμη άυλο κι αυτό είναι ο αέρας μας που μας συνοδεύει ακούσια σε όλες τις κινήσεις μας!

πάμε στο blog του aeipote

     Σήμερα,  πίνουμε καφεδάκι και κουβεντιάζουμε,  στο blog του αγαπημένου μου aeipote ,  αφού αποδέχτηκα την πρόσκληση του,  σαν συνέχεια του παιχνιδιού που ξεκίνησε η Κατερίνα .     Δεν είναι που δεν μπορώ να του πω όχι,  είναι που μου βγαίνει αβίαστα το ναι στις προσκλήσεις του και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό με την ευγένεια και την διακριτικότητα που τον διακρίνει!  Πάμε λοιπόν!!!

Ομορφιά - Το Xmas δέντρο των bloggers

Το γράμμα που μου δόθηκε είναι το 15ο της αλφαβήτου και είναι το Ο.  Η αλήθεια είναι πως η πρώτη λέξη που σκέφτηκα ήταν το Όνειρο,  αλλά τελικά επέλεξα την λέξη Ομορφιά για όλους τους λόγους που θα διαβάσετε παρακάτω: Επειδή,   Ομορφιά είναι η ποιότητα ζωής,  η ελευθερία του λόγου,  η απογείωση της τέχνης,  ομορφιά είναι ο πολιτισμός. Ομορφιά είναι η υγεία,  η περιποίηση  και η ατομική φροντίδα. Όμορφιά είναι τα μικρά παιδιά που παίζουν, οι γεμάτες τριαντάφυλλα αυλές,  μια βόλτα σε ένα κοντινό δάσος,  ένα σπίτι για τον άστεγο και μια εστία θερμότητας για αυτόν που κρυώνει. Όμορφιά είναι η αυτογνωσία,  η επίγνωση και το βίωμα των συναισθημάτων μας,  η αποδοχή του εαυτού μας.  Ομορφιά είναι η δράση,  η ευγνωμοσύνη κι η ελπίδα.  Όμορφιά είναι η αγκαλιά των αγαπημένων μας και η ζεστασιά της. Ομορφιά είναι η προσωπική,  εσωτερική μας λάμψη.  Όταν προθυμοποιούμαστε και τακτοποιούμε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια του εαυτού μας,  όταν γινόμαστε εμείς το παράδειγμα,  το παραμύθι,  το όνειρο. Γι