Wednesday, April 28, 2021

κράτησε το απλό


 

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος είναι όλος δικός μας κάθε στιγμή κι όχι μόνο εκείνα τα υπέροχα πρωινά που ξυπνάμε πολύ νωρίς και όλοι οι υπόλοιποι κοιμούνται.  Είμαστε εμείς οι ίδιοι ο ήλιος που ανατέλει και δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση επί του θέματος παρά μια μικρή ώθηση,  σαν αυτή που κάνει η μαμά στην πλάτη του μικρού παιδιού για να έρθει σε κίνηση η κούνια.  Όλα τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους και δεν χρειάζεται να είναι super ή special,  το να ζούμε την καθημερινότητα απλά,  όπως και όσο μπορούμε αρκεί.

2 comments:

  1. Δεν είναι άσχημη σκέψη. Την νιώθω πολύ θετική Στέλλα μου. Όλος ο κόσμος είναι δικός μας, όχι με την έννοια της κτήσης φυσικά αλλά με την έννοια της απόλαυσης. Όλες οι στιγμές έχουν τη δική τους ομορφιά και όχι μόνο οι πιο φυσικά όμορφες. Αρκεί να ξέρουμε να διαβάσουμε αυτήν την ομορφιά, να μπορέσουμε να αντλήσουμε το νέκταρ, το άρωμα. Θέλει άλλα μάτια σκέψης και αισθητήρια ψυχής αυτή η διαδικασία.
    Και εννοείται, όχι ευνουχισμένους ανθρώπους.
    Καλό Πάσχα να σου ευχηθώ καλή μου φίλη.

    ReplyDelete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...