Tuesday, June 22, 2021

κακοποίηση του εαυτού


 

Όπου υπήρχε ''έλεγχος'',  θαρρείς & ήταν ο τρόπος να αποδείξει  ποιός είναι,  τον έλκυε και τον απορροφούσε,  παραδινόταν,  όλοι οι άλλοι δάσκαλοι κι αυτός αιώνιος μαθητής,  στα είκοσι,  τα σαράντα,  τα εξήντα.  Αρεσκόταν να αιτιολογεί,  να δικαιολογείται,  να κόβει την σάρκα του σε μικρές μερίδες,  να γίνεται εύπεπτος κι αφού αυτός το ένιωθε πως είχε το σωστό δεν έμενε παρά να τον αποδεχτούν και οι άλλοι αφού βέβαια έβλεπαν πρώτα την ταπεινότητα αλλά και το μεγαλείο της ψυχής του. 

Μια μέρα,  η ψυχή του έσκασε σαν μπαλόνι που παραφούσκωσε κι αποδοχή δεν είχε βρει ακόμη.  Όχι τουλάχιστον στα μέρη και τα σημεία που την έψαχνε.  Και πριν εκτοξευθεί στο σύμπαν σε μικρά,  δηλητηριώδη σφαιρίδια,  πρόλαβε να σκεφτεί πως στην απλή ζωή του,  αληθινά,  κρυστάλλινα,  ολοκληρωτικά και με πάθος,  με δυό τρεις ανθρώπους αγαπήθηκε.  Όλοι οι υπόλοιποι υπήρξαν απλά αγκαθάκια που αρεσκόταν να μπήγει στο κορμί και τον εγκέφαλο του,  κυρίως αυτόν,  καθώς είχε μάθει πολύ ευχαρίστως να αφήνεται στην προσωπική κακοποίηση του εαυτού του.

4 comments:

  1. Πωπω αυτό το τελευταίο με καθήλωσε Στέλλα! Το να αφήνεσαι στην προσωπική κακοποίηση του εαυτού σου είναι ένα επώδυνο βίωμα. Είναι εγκατάλειψη και είναι αληθινά κρίμα για κάθε άνθρωπο. Δεν μπορείς να δίνεις τη ζωή σου βορά σε κάθε επιβουλή. Οφείλεις να την προστατέψεις να την περιφρουρήσεις. Βέβαια αυτό εξαρτάται από μια σειρά πράγματα και καταστάσεις που ζεις και εσύ ο ίδιος.
    Καλησπέρα καλή μου φίλη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι εγκατάλειψη πραγματικά, δεν είχε περάσει από το μυαλό μου Γιάννη!

      Delete
  2. Κάποιοι πιστεύουν στο ανυπόστατο που έχουν περίτεχνα κατασκευάσει προσπαθώντας μια ζωή να καλύψουν αισθήματα ή ψευδαισθήσεις. Κι όταν έρχεται η στιγμή να δουν την αλήθεια, τότε προσγειώνονται απότομα. Τα αγκαθάκια νομίζω καλό κάνουν στη ζωή μας. Διδάγματα είναι που μας βοηθούν να αξιολογήσουμε χαρακτήρες, φτάνει να μην τα αγγίζουμε με γυμνά χέρια.
    Αρχίζω να λιώνωωω.........
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κάποιοι πιστεύουν, γιατί έτσι έμαθαν, γιατί έτσι ήταν ο χαρακτήρας τους ή έτσι τους βόλεψε. Υπάρχει και η περίπτωση να υπήρξαν αφελείς ή πολύ δοτικοί. Το να κακοποιείς τον εαυτό σου όμως είναι κάτι άλλο, μια ακόμη καταστρεπτική δύναμη. Ποιός ξέρει ποιοί λόγοι κρύβονται όπισθεν. Όποιοι κι αν.. καλό είναι γρήγορα να βρεθεί διότι οι ζημιές μπορεί να είναι ανεπανόρθωτες.
      Για το ''λιώνωωω'' σε νιώθουμε και εγώ και η Bonnie που υποφέρει μαζί μας..
      Καλό καλοκαίρι Αννίκα (χαμόγελο χμμ ) :----()))

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...