Wednesday, June 23, 2021

μπούλινγκ


 

Για τον μοναδικό λόγο που συμβαίνει το μπούλινγκ είναι επειδή οι άνθρωποι έχουν την αλαζονική ιδέα πως αυτό που βλέπουν μπροστά τους,  το διαφορετικό,  δεν θα συμβεί ποτέ σ'αυτούς.  Γιατί αν από πολύ μικρός αποκτήσεις την παιδεία του -όλα είναι για όλους- θα έχεις έστω την ελάχιστη υποψία του τί σε περιμένει στην γωνία,  όχι μόνο τώρα,  αλλά σε κάθε στιγμή της ζωής σου.  Και στην τελική ίσως έτσι να εξοικειωθείς με τον φόβο της διαφορετικότητας,  έτσι ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να  χρησιμοποιήσεις το αστείο σου στην πλάτη κάποιου,  για να τον ξορκίσεις (τον φόβο).

6 comments:

  1. Συμφωνώ. Κι ακόμη πιστεύω πως το μπούλιγκ είναι άλλη μια έκφραση του εγωκεντρισμού όπως και της παγκόσμιας και πανάρχαιης ανθρώπινης τάσης να θέλει να αποβάλει οτιδήποτε δεν είναι μέρος του κοπαδιού.
    Πολλοί ευφυείς και δημιουργικοί άνθρωποι το έχουν πληρώσει αυτό.
    Λατρεύω το καινούριο σου template, λευκό,λιτό, απέριττο και με όλη την υπέροχη συλλογή σου από όμορφα ιστολόγια.
    Να περνάς καλά, Φεγγαρένια :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επανήλθαν με ένα κλικ melian. Κι εγώ τον χαίρομαι αυτόν τον τρόπο περισσότερο από το reading list εσωτερικά. Μόνο που με μελαγχόλησαν λίγο καθώς θυμήθηκα πόσα κατά καιρούς μπλογκς παρακολουθούσα και πού είναι τώρα όλοι αυτοί; Φαντάζομαι θα περνούν μια χαρά και χωρίς τα μπλογκς τους.

      Ανατριχιάζω στη σκέψη του 14χρονου κοριτσιού της πρόσφατης επικαιρότητας. Αι στο καλό πια. Δεν φτάνει που ο κάθε άνθρωπος τραβάει τον δικό του γολγοθά έχουμε και την κριτική και τον έλεγχο από τον παρανοικό περίγυρο. Που στην τελική θα έπρεπε να θέλουν να φανούν χρήσιμοι στο άτομο αυτό. Έχω θυμό melian και όχι μόνο με αυτό το γεγονός, με όλη την επικαιρότητα.

      φιλάκια (πόσο χαίρομαι όταν απολαμβάνω σχόλιο σου)!!!

      Delete
  2. Στέκομαι στο "παιδεία". Πανάκριβο αγαθό που στους ψηφιακούς καιρούς μας όλο και πιο δύσκολα το αποκτά κανείς.Ο άνθρωπος εδώ και δεξαετίες έχει πάψει, θαρρώ, να είναι φιλάνθρωπος. "Εγώ, Εμένα, Δικό μου", που τραγουδούσαν οι Beatles, και γαία πυρί μιχθήτω. . .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Από την στιγμή που διάβασα το σχόλιο σου ψάχνω μια ένδειξη για να το αντικρούσω όμως δεν.. όσο κι αν δεν μου αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα.
      Να σου πως δεν το γνώριζα αυτό το τραγούδι των Beatles;

      [μεταξύ μας, ο φόβος του να χάσεις τον εαυτό σου είναι από τους μεγαλύτερους και ξεκινάει από την παιδική ηλικία. Θέλεις να φαίνεσαι. Να είσαι ο καλύτερος. Να έχεις αυτοεκτίμηση γιατί όχι άλλωστε; Εγώ συμφωνώ με το ''εγώ''. Ας υπάρχει! Αλλά δεν θα αποδείξεις πως κι εσύ υπάρχεις, στην πλάτη κάποιων ανθρώπων που σηκώνουν τον δικό τους γολγοθά. Η σωστή λέξη είναι ταπεινοφροσύνη. Σε όποια θέση κι αν βρεθείς γιατί σήμερα είμαστε εδώ και αύριο εκεί.]

      Delete
  3. Είναι αυτή η έπαρση τού "ποτέ σε μένα".. Πόσο δίκιο έχεις..🌼

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι Πέτρα, συμβαίνει δυστυχώς!

      Delete

μια μέρα

  χρόνος τότε που σκοτώναμε το συναίσθημα,  κι ενώ η ψυχή έλεγε ναι,  εμείς επιλέξαμε το όχι νοσταλγία ο τρόπος που σήκωνες ψηλά τα μανίκια ...