Monday, November 22, 2021

Στον έρωτα & στον πόλεμο


 

Την ταινία αυτή,  την πέτυχα σήμερα το πρωί στο novalife,  όχι ολόκληρη μια που ξεκινούσε πολύ νωρίς (γύρω στις 6),  Παρακολούθησα περίπου το τελευταίο μισάωρο του έργου.   Αναφέρεται στον Έρνεστ Χέμινγουι (ναι τον γνωστό συγγραφέα) και στον έρωτα του με μια πανέμορφη γυναίκα,  καθώς την γνωρίζει σαν νοσοκόμα κατά τον Α' παγκόσμιο πόλεμο.

Μεγάλος έρωτας με πολύ ενθουσιασμό κυρίως από την αρσενική πλευρά,  μα με πολλά χρόνια διαφορά,  δεν ξέρω πόσα χρόνια ήταν μικρότερος της,  τον άφησε  για να μην τον δεσμεύσει,  για να ζήσει ελεύθερος τη ζωή που είχε μπροστά του.  

Όταν θέλησε να τον ξανασυντήσει κάποια χρόνια μετά,  αυτός ήταν πάρα πολύ θυμωμένος ακόμη μαζί της,  της φέρθηκε ψυχρά και την έδιωξε ουσιαστικά με τον τρόπο του.

Φεύγοντας,  αυτή του είπε ''σ'αγαπώ''  και ''θα σ'αγαπώ για όλη μου τη ζωή''.  Και σκεφτόμουν πόση ανάγκη το έχουμε το μελόδραμα και πόσο ο έρωτας είναι αναπόσπαυστο κομμάτι της ζωής μας.

Καθώς τελείωνε η ταινία,  λίγο πριν αναφερθούν οι συντελεστές πληροφορήθηκα πως Αυτή,  έμεινε ελεύθερη ως τα 36 της,  εργάστηκε στην Ερυθρό Σταυρό ακόμη και μέχρι τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και πως Εκείνος,  παντρεύτηκε τέσσερις φορές και αυτοκτόνησε το 1961.

Τίποτα στην ζωή δεν είναι τυχαίο,  όπως και το ότι ο καθένας μας έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να διαχειρίζεται την ζωή του,  ό,τι και όσο διαχειρίζεται.

                                                                            ***

Παρ' όλο που μου άφησε μια ελαφριά θλίψη το τέλος της ταινίας,  ζέστανε την ψυχή μου το δυνατό συναίσθημα που ομολογώ πως μου λείπει πολύ τελευταία.

Για πληροφορίες για την ταινία κλικ  εδώ

4 comments:

  1. Επειδή ξεχωρίζω τον έρωτα από την αγάπη πιστεύω ότι έχουμε ανάγκη αυτό το ''Σ'αγαπώ και θα σ'αγαπώ για πάντα''! Δεν την ξέρω την ταινία και φαίνεται ενδιαφέρουσα παρόλη τη θλίψη του τέλους
    Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  2. Φαίνεται ενδιαφέρουσα ταινία Στέλλα καθώς έχω και εμπιστοσύνη στην κρίση σου. Μόνο και μόνο το ζευγάρι το οποίο διαχειρίζεται, λέει πολλά και σημαντικά πράγματα.
    Φυσικά και έχουμε ανάγκη και το μελόδραμα! Γιατί όχι; Μέρος της ίδιας μας της ζωής δεν είναι; Γιατί να το απορρίψουμε ή να το σνομπάρουμε καλή μου φίλη;
    Ναι, έχουμε ανάγκη από συναισθήματα και καλό είναι να αναζητάμε τρόπο να τα βιώνουμε.
    Καλή βδομάδα να πω Στέλλα μου.

    ReplyDelete
  3. Εξίσου με ενδιαφέρον και ο έρωτας που περιέχει αγάπη. Κι εγώ θα ήθελα να την δω από την αρχή :)
    καλησπέρα Άννα!!!

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...