Friday, December 17, 2021

αποσιωπητικά


 

 


Και ενώ κάποτε ολόκληρο το κέντρο του κόσμου μας ήταν οι έρωτες μας,  τώρα,  το μόνο ραντεβού που πρέπει να είμαι στην ώρα μου και για το οποίο αγωνιώ,  είναι το ραντεβού με την μικροβιολόγο μου.  

[Θα έχει πέσει (η χοληστερίνη) στα σωστά επίπεδα;  Αυτό θα το διαπιστώσω το βράδυ.]

Να πω την αλήθεια μου,  δεν με πολυνοιάζει κι ας το κάνω ''κουβέντα να γίνεται'' γιατί μέσα σε όλα τα άλλα που κατάφερα το 2021 ήταν να διορθώσω την διατροφή μου (μαζί μ'αυτή και ολόκληρο τον εαυτό μου/οκ όσο),  να το βρω,  να το χάσω και μετά (λόγω της αυξημένης χοληστερίνης) να το ξαναβρώ κι αυτό με κάνει να νιώθω υπέροχα.  Ποτέ ξανά λοιπόν,  δεν θέλω να βάλω στο στομάχι μου φαγώσιμα που δεν μου χρειάζονται.  Τελεία!

***

Το τοπίο συνεχώς αλλάζει και μάλιστα κάποιες αλλαγές μοιάζουν συγκλονιστικές.  Από μικρά παιδιά ξέραμε,  τις περιμέναμε,  κάναμε πως το ξεχνάμε,  αλλά να που βρίσκονται μπροστά μας.  Οι άνθρωποι που γνωρίσαμε κάποτε,  φεύγουν.  Τα μπαλκόνια όπου συνηθίσαμε να τους βλέπουμε να κάθονται για να καπνίσουν ένα μερακλίδικο τσιγάρο ή να φάνε μια φέτα δροσερό καρπούζι,  δεν υπάρχουν πια.

***

Το σκέφτηκα να σου τηλεφωνήσω να ξέρεις.  Μα μετά είπα πως αφού σου συνέβει ένα τόσο σοβαρό γεγονός θα έπρεπε να το έχεις κάνει ήδη εσύ.  Δεν ξέρω αν θα ήταν μια ευκαιρία.  Ξέρω πως κουράστηκα να κυνηγάω κάτι που δεν γνωρίζω καν πως να το ονομάσω.  Αυθόρμητα θα έλεγα,  πως έκανες πολύ καλά.  Αποδεικνύεται καθημερινά,  περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια, ο χαρακτήρας σου,  ο χαρακτήρας μου,  ο χαρακτήρας όλων μας.  Έτσι,  είναι ωραίες οι ''τελείες''  όταν μπαίνουν εκεί που πρέπει να μπουν.  Μαζί με μια μεγάλη,  τεράστια ''παύλα''  μάλιστα.  Για μεγαλύτερη ,  καλύτερη οριστικοποίηση.  

***

Πώς γινόταν πάντα μα πάντα να βάζω αποσιωπητικά;

1 comment:

  1. Το ότι έφτιαξες τη διατροφή σου μέσα στο χρόνο είναι πάρα πολύ σημαντικό και αξίζεις συγχαρητηρίων Στέλλα μου καθώς είναι ένας στόχος ζωής!
    Ναι, ραντεβού πλέον πάμε σε ...γιατρούς ή ...δικηγόρους και όχι σε ερωμένες ή εραστές αλλά έτσι είναι το πέρασμα του χρόνου. Ωριμάσαμε και τα ραντεβού μας σε ...ενδιαφέρουσες συνευρέσεις άλλαξαν μορφή και τρόπο. Κρατάμε όμως κάθε ομορφιά.
    Τα μπαλκόνια που αναφέρεις έχουν πεθάνει για τις πόλεις που, ως κλασικοί μικροαστοί, ζούμε (νομίζουμε...). Έτσι σιχτιρίζουμε ο ένας τον άλλον πίσω από κλειστές αμπαρωμένες πόρτες. Τέτοιες εικόνες πλέον μόνο σε χωριά άντε και σε καμιά ανθρώπινη μικρή πόλη της περιφέρειας.
    Στέλνω καλησπέρες πολλές.

    ReplyDelete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...