Monday, January 31, 2022

πρωινό Δευτέρας


 

Αντί για μέλι με ταχίνι,  σκέτο μέλι.  Γάλα κατσικίσιο,  ζεσταμένο στη φλόγα με το μπρίκι.  Ψωμάκι ολικής ζυμωμένο στα γρήγορα με το πηρούνι.  Ψημμένο στον ηλεκτρικό φούρνο όχι πάνω από ένα σαραντάλεπτο.  Βαθύς και χαλαρός νυχτερινός ύπνος σημαίνει καλή πρωινή διάθεση.  Ο ήλιος λάμπει εδώ και λίγες ώρες κι αυτό με κάνει να χαμογελώ.  Πεθύμησα την γεύση και το άρωμα ενός ζεστού,  ελληνικού καφέ.  Στο ραδιόφωνο,  Xρώμα FM 105,8.  Η ζωή είναι ωραία όταν υπάρχει κάποιος που είναι δίπλα σου και που σ'αγαπάει,  αλλά κι όταν εσύ αγαπάς και φροντίζεις τον εαυτό σου,  στα μικρά και καθημερινά που όμως είναι τα πιο μεγάλα.  Καρδούλες πολλές στην ψυχή.  Μια υπέροχη εβδομάδα..

8 comments:

  1. Καλή βδομάδα Στέλλα! Τι λες τώρα. Πολύ όμορφο το πρωινό ξεκίνημα της μέρας. Απλό, γευστικό, δημιουργικό. Όπως πρέπει να είναι μια όμορφη μέρα. Εύχομαι ανάλογη συνέχεια.

    ReplyDelete
  2. Καλή βδομάδα Στέλλα μου. Τα πρωινά μας όπως λες μπορούν να 'ναι όμορφα, απολαμβάνοντας τα μικρά.
    Στα μικρά κρύβεται η μαγεία της ζωής.
    Με το καλό να υποδεχτούμε τον Φλεβάρη.
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλό μήνα Μαρίνα.
      Αν μέσα μας είμαστε καλά όλα τα υπόλοιπα είναι υπέροχα!!!

      Delete
  3. Πολύ όμορφο πρωινό ξεκίνημα Στέλλα :) Kαλή εβδομάδα!
    Ναι, τα μικρά και καθημερινά μετράνε πολύ :)
    Kαλό μήνα να έχουμε :)

    ReplyDelete
  4. Τα μικρά που όμως είναι πολύ σημαντικά Ελευθερία.
    καλό μήνα!!!
    Να που μπήκαμε στον δεύτερο κιόλας :-)

    ReplyDelete
  5. Και να που βράδιασε για να μιλήσουμε για πρωινό. Τι σημασία έχει; Το κάθε πρωινό είναι μια ιστορία της ζωής μας. Άλλες φορές ταξιδεύει μαζί με την ψυχή, άλλες σχεδιάζει τον καμβά της ημέρας. Όπως και να 'χει είναι η αγάπη που μοιράζεσαι μ' ένα φλυτζάνι ζεστό ρόφημα, την ώρα που ξυπνάει ο κόσμος.
    Καλό ξημέρωμα Στέλλα!
    Καλό μήνα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και βράδιασε και ξαναξημέρωσε και είναι ήδη Φεβρουάριος. Σήμερα όμως το πρωινό μου είχε και ταχίνι γιατί φρόντισα και το προμηθεύτηκα. Τώρα θα φτιάξω τον καφέ μου. Ελληνικό παρακαλώ, έλα να πιούμε παρέα..
      καλημέρα Αννίκα
      καλό μήνα

      Delete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...