Tuesday, February 01, 2022

το πέταγμα μιας πεταλούδας


 

 Δεν ξέρω πώς βρέθηκα εκεί μα διάβαζα αυτό μου το κείμενο (αν θέλεις να το διαβάσεις κι εσύ,  πάτα επάνω) & σκεφτόμουν πως ότι εύχεσαι έρχεται,  αν πραγματικά το αξίζεις,  αν δηλαδή έχεις δουλέψει σωστά επάνω σ' αυτό.  Έτσι κι αλλιώς,  την ανησυχία την διαδέχεται πάντα η ηρεμία και τότε είναι που νιώθεις και την μεγάλη διαφορά. 

Τις νύχτες χαμηλώνω τον φωτισμό,  χρησιμοποιώντας επιτραπέζιες ή επιδαπέδιες λάμπες ή ακόμη και το φωτάκι του καινούργιου αποροφητήρα.  Το ίδιο κάνω και όλες τις συννεφιασμένες μέρες ανεξαρτήτως εποχής.  Είναι ήδη Φεβρουάριος κι έχει μια γλυκιά σκοτεινιά ο καιρός μαζί με ένα ελαφρύ ψιλόβροχο -ίσα που-.  

Αυτός ο μήνας ήταν πάντα μια δύσκολη πίστα που από το 2016 και μετά έγινε ακόμη δυσκολότερη.  - Μεγάλη μπουκιά λένε φάε μα μεγάλη κουβέντα μη λες -  ωστόσο φέτος μου φαίνεται σαν κάποιος να μου ψιθύρισε έναν μυστικό pin που με κάνει να τα βλέπω έτσι ώστε να μου φαίνονται όλα όχι τόσο ελαφριά όσο θα ήθελα,  σίγουρα όμως πιο ομαλά και πιο βατά.  Ας πούμε και αρκετά πιο χαμογελαστά.  

Ας πούμε πως αυτό είμαι ικανοποιημένη που συμβαίνει έστω και σήμερα,  το αύριο έτσι κι αλλιώς κανείς δεν το ξέρει.  Ξυπνάς ένα πρωί και έχεις χάσει τα κόκκινα σου τα γυαλιά,  ή το ροζ συννεφάκι,  έτσι επειδή σε μια άλλη ήπειρο ή ακόμη και σε έναν άλλο πλανήτη,  μια όμορφη πεταλούδα αποφάσισε να κουνήσει τα φτερά της για να κάνει τη βόλτα της πετώντας από το ένα λουλούδι στο άλλο.


4 comments:

  1. Καλό μήνα να έχουμε Στέλλα μου!
    Και να μη ξεχνάμε πως αν είμαστε προσεχτικοί και κρατάμε τη καρδιά μας ανοιχτή, θα έρθει να σε μας μια πεταλούδα να μας φέρει ότι επιθυμούμε!

    ΑΦιλάκια πάντα τρυφερά και καρδιάς! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. καλό μήνα Στεφανία!

      Θέλει τρόπο δεν θέλει κόπο έλεγε κάποτε ένας φίλος. Σε γενικές γραμμές δεν μου ταίριαζε η φιλοσοφία ζωής που είχε αλλά αυτό ήταν από τα σοφά του.

      :-)

      Delete
  2. Καλό μήνα Στέλλα να ευχηθώ. Να είναι πιο φιλικός και πιο ανθρώπινος. Με καλές προσδοκίες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ, επίσης Γιάννη.

      Delete

μια σκέψη

  Ο καθένας μας βρίσκεται στη δική του γυάλινη σφαίρα!