Monday, April 25, 2022

τα παιχνίδια μας


 

Οι μεγάλες γιορτές,  όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα,  έχουν μέσα σε όλα και τόσο κόπο,  τόση κούραση,  να μαγειρέψεις κι αυτό και το άλλο με άξονα πάντα να τους ευχαριστήσεις όλους και που τελικά αν υπάρχει επιτυχία και όλα είναι νόστιμα,  λες πως τουλάχιστον άξιζε τον κόπο.  Αν όπως εχθές,  σου τύχει ακόμη και το πέστο βασιλικού  που έβαλες στην σαλάτα με τα ψητά λαχανικά να έχει μέσα τσίλι,  και αν γενικότερα η γιορτή προκύψει πολύ επεισοδιακή,  λες δεν μπορεί κάποιος μας μάτιαξε ή μας κάνει βουντού.  Έχουμε μια ''κακιά''  θεία που τη μνημονεύουμε σ'  αυτές τις περιπτώσεις.  Ωστόσο σήμερα είναι μια καινούργια ημέρα και πάντα υπάρχει δίπλα μας το καλαθάκι με τα απαραίτητα,  ο μικρός μας θησαυρός που μ'αυτόν καταπιανόμαστε όπως όταν είμασταν μικρά και είχαμε γύρω μας τα παιχνίδια μας.  Αυτά τα παιχνίδια μας είναι ακόμη και σήμερα η παρηγοριά μας!

4 comments:

  1. Μια άσχημη στιγμή δεν χρειάζεται να καταστρέψει τη μέρα σου. Σε όλους συμβαίνει αυτό. ακόμη κι αν η μέρα ξεκινάει άσχημα. Το θέμα είναι να μην αφήσεις τη στενοχώρια να σε επηρεάζει. Αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή μας πάντα μπορούμε να καταφεύγουμε σε εκείνο το μαγικό καλαθάκι με ....ότι αγαπημένο.
    Να είσαι καλά! Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ίσα ίσα Αννίκα μου έχουμε να θυμόμαστε. Ε γελάμε και λιγάκι. Μετά λέμε πως πρέπει να βρούμε και μερικές καινούργιες συνταγές για να υπάρχει και η έκπληξη. Το καλαθάκι είναι παντός καιρού και κάθε στιγμής. Αυτό που με στενοχωρεί είναι όλη η μ. βδομάδα αλλά να κι αυτό πέρασε. Χρόνια πολλά Αννίκα μου. Και του χρόνου με υγεία!

      Delete
  2. Αυτό με τις απρόοπτες αναποδιές, σε όλους μας έχει τύχει Στέλλα μου και προπαντός όταν είναι γιορτινές μέρες...να δεις πόσες φορές σε εμάς εδώ κόβονταν το ρεύμα και έμεναν τα φαγητά μισοψημένα...χα..χα...
    Αλλά, όπως εσείς φαντάζομαι το ρίχναμε στο χιούμορ...αν την κάθε μας αναποδιά την βλέπουμε πιο ψύχραιμα, θα βρίσκουμε την λύση σίγουρα.
    Τα παιχνίδια-δημιουργίες μας είναι αυτά που θα μας χαλαρώσουν...
    Να περνάς όμορφα ότι και να κάνεις Στέλλα μου Χριστός Ανέστη χρόνια πολλά με αγάπη!! 🌼

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χρόνια πολλά Ρούλα μου, με υγεία κι αγάπη :) Όπως τα λες ακριβώς είναι..

      Delete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...