Monday, July 11, 2022

γράμματα και χάρτες


 

Από τη μια τα ταξίδια του νου κι από την άλλη η ασφάλεια (?)  μιας καθημερινής ρουτίνας. 

Έχω πολλούς φακέλους κρατημένους στο πιο προσωπικό μου συρτάρι,  αυτό του κομοδίνου μου,  όμορφους,  χρωματιστούς με εικονογραφημένα γραμματόσημα από Ν.Ζηλανδία,  από Αυστραλία,  από Γερμανία.  Τότε,  ελλείψει άλλων δυνατοτήτων η αλληλογραφία σπαρακτική έφτανε από τη μια άκρη στην άλλη.  Σας νοσταλγώ,  Τώρα θα έχεις μεγαλώσει,  Μια αγκαλιά από εδώ μακριά,  Σου στέλνω αυτό το δωράκι,  μπορεί να είναι μικρό αλλά είναι με αγάπη,  Δεν σας ξεχνώ,  Πώς είναι τα πράγματα στην πατρίδα,  Ίσως το καλοκαίρι μπορέσουμε να έρθουμε,  Ερχόμαστε μόνιμα πια..  κανείς ευτυχώς (?) δεν έμεινε στα ξένα.

Άλλες εποχές οι σημερινές που μέσα από ένα video εκείνης της στιγμής μόνο που δεν αγγίζεις τον άλλον,  σχεδόν όμως είσαι εκεί!

2 comments:

  1. Ναι Στέλλα. Ομολογώ ότι οι στιγμές της παλιάς κλασικής αλληλογραφίας είναι αξεπέραστες. Δεν παραγνωρίζω ότι η σύγχρονη τεχνολογία, σπάει αποστάσεις και δίνει ακόμα και εικονική επικοινωνία σε ανθρώπους από απόσταση αλλά εκείνη η εποχή της αλληλογραφίας ανέδειξε μια ολάκερη υπέροχη τέχνη γραφής.
    Την καλησπέρα μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. καλησπέρα Γιάννη!!!

      Delete

σαν ένα φλυτζάνι καφέ

  Το κατάλληλο άτομο είναι σαν να απολαμβάνεις φλυτζάνι με τον αγαπημένο σου καφέ.  Στο πιό όμορφο σερβίτσιο,  στην πιο σωστή δόση,  στην ιδ...