Friday, August 19, 2022

η καλύτερη μέρα


 

Επίσης,  υπάρχει η μια και μοναδική μέρα,  πάντα μέσα στο καλοκαίρι,  που είναι η καλύτερη,  η θάλασσα πιο σιέλ και γαλήνια,  η αίσθηση του νερού κρυστάλλινη,  είναι η μέρα που όλο αυτό δεν θέλεις να τελειώσει,  θέλεις να συνεχίσεις να παίζεις με τα ψαράκια στα πόδια σου,  θέλεις τον ήλιο να καίει το δέρμα σου,  θέλεις την άμμο να σε δυσκολεύει στο περπάτημα,  θέλεις να χαζεύεις όλα αυτά τα μικροσκοπικά παιδάκια που τσιρίζουν γύρω σου,  τα φουσκωτά μπρατσάκια,  τα παγώνια και τους ερωδιούς θαλάσσια στρώματα,  τα τόσα δα ποδαράκια,  χεράκια,  μαγιουδάκια,  θέλεις να πασαλειφτείς με κιλά αντιηλιακό..  

.. αλλά φεύγεις,  γυρίζεις στο σπίτι για να μαγερέψεις,  έχεις όρεξη,  ξεφλουδίζεις μυρωδάτες ντομάτες,  τις βάζεις με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι να μείνουν στο ζουμάκι τους και ρίχνεις μέσα τέσσερα αβγά.  Συμπληρώνεις με βραστά κολοκυθάκια και ψωμάκι ψημμένο στην τοστιέρα,  λαδάκι,  αλατάκι και ρίγανη..

..ελπίζω να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες όμορφες μέρες!

1 comment:

  1. Η καλύτερη μέρα Στέλλα μου, είναι εκείνη που στο τέλος της θα χαμογελάσεις ευχαριστημένη αφού θα έχεις νιώσει όμορφα, για ότι έχεις κάνει!! φιλιααα!!

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...