Saturday, August 20, 2022

απορία ζωής


 

Ποιό να είναι άραγε το μυστικό του να σε ζητούν όλοι για φίλο τους;  

Νομίζω πως είναι απορία ζωής,  επίσης πιστεύω πως σε μένα τουλάχιστον θα μείνει αναπάντητη!

9 comments:

  1. Εχω την γνώμη,κατά ένα μεγάλο ποσοστό,
    έχει να κάνει με το να είσαι καλός ακροατής,
    να αυτοσαρκάζεσαι και να έχεις χιούμορ
    ακόμα και στα δύσκολα.

    Καλό βράδυ να έχεις!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νομίζω κι εγώ πως είναι θετικά χαρακτηριστικά όλα όσα αναφέρεις Λενιώ, φοβάμαι όμως πως δεν φτάνουν. Εγώ με μια λέξη θα έλεγα πως πρέπει να είσαι ακέραιος χαρακτήρας, άψογος! Με όλα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά στη σωστή δόση, σε αρμονία και ισορροπία. Το ίδιο και οι κουβέντες σου..
      Αχ μου έλειπε κάποτε το χιούμορ τώρα έχω συνηθίσει :-)

      Delete
  2. Θα συμφωνήσω με την Λενιό από πάνω Στέλλα μου και για να έχεις όλα αυτά προϋποθέτει έναν ακέραιο χαρακτήρα...όμως κανείς δεν είναι τέλειος, οπότε ένα μέρος της απορίας σου νομίζω ότι το έχεις καλύψει; ή όχι;
    Καλά να περνάς με ότι κάνεις καλο υπόλοιπο καλοκαιρακι!! 🌞

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα διάβασα όλα τα σχόλια σου Ρούλα, σ ευχαριστώ για το πέρασμα.. όπως τα λες είναι, αντεύχομαι!!!

      Delete
  3. Νομιζω ενας από τους λόγους είναι το να είσαι δημοφιλής, ή να έχεις κοινωνική ζωή, ακόμα κι αν κάποιες φορές αυτή η φιλία γίνεται τοξική. Οι δεσμοί μιας μακροχρόνιας αληθινής φιλίας διαφέρουν κατά πολύ και είναι βαθύτεροι από μια απλή παρέα που περιστασιακά μας ικανοποιεί.
    Με αισθήματα ειλικρινούς φιλίας Καλό βράδυ Στέλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι, το να είσαι κοινωνικός, το να έχεις γνωριμίες αλλά για να τα έχεις όλα αυτά πρέπει να έχεις και τον ανάλογο χαρακτήρα / προσωπικότητα. Η τοξικότητα νομίζω υπάρχει σε πολλές μορφές και μπορεί να διαφέρει ποσοτικά αλλά υπάρχει παντού και πάντα. Κανείς δεν είναι άγγελος. Ωστόσο υπάρχουν φίλοι τοξικοί αλλά και αγαπημένοι μεταξύ τους.
      Σίγουρα άλλο φιλία και άλλο παρέα! Οπότε καταλήγουμε πως μπορεί κάποιος να είναι περιζήτητος αλλά να μην είναι καλυμμένος σε προσωπικό επίπεδο γιατί οι σχέσεις του είναι επιφανειακές.

      σ ευχαριστώ για το πέρασμα Αννίκα μου
      σε βλέπω ανανεωμένη από τις ωραίες σου διακοπές :-)

      Delete
  4. Αν εννοείς με το "φίλος/η" την παρέα, το "πάμε για καφέ", το "κάτσε να σου πω τι έγινε χθες" κλπ. τότε το να σε θέλουν όλοι για τέτοιο φίλο/η, κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι τόσο καλό όσο ακούγεται Ψαροματάκι μου. Όποιος έχει ψυχική και πνευματική συγκρότηση και ξέρει τι θέλει ακριβώς από τη ζωή του έχει ελάχιστους φίλους επειδή στους πολλούς φαντάζει...πληκτικός :)
    Καλό μεσημέρι σε παραλία εύχομαι :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν ξέρω τί να σου απαντήσω Μαρία. Συμφωνώ αλλά δεν μ'αρέσει αυτό. Γιατί κάποιος να είναι πληκτικός; Δεν είναι δύσκολη αυτή η θέση του; Τί θα μπορούσε να κάνει για να το αλλάξει;
      Ή μήπως κάποιοι άνθρωποι είναι γεννημένοι ''μόνοι'' τους; Άντε με καλή παρέα τον άνθρωπο τους κι ως εκεί.
      Σήμερα δεν ήμουν σε παραλία. ήμουν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Δύσκολο σε καθημερινή βάση, κυρίως κουραστικό. Έχω μεγαλώσει Μαρία μου..
      φιλιά!!!

      Delete

μια άλλη

  Είτε το αποδεχόμαστε είτε όχι,  με γκρίνια ή με γέλιο,  με χαρά ή με λύπη,  με τρυφερότητα ή κακία,  το περιμέναμε είτε όχι,  το ονειρευόμ...