Thursday, October 20, 2022

δύσκολη η αγάπη

 

Δεν περπατάς στον δρόμο και λες ''αα  να μια αγάπη'',  η αγάπη θέλει δουλειά,  θέλει χρόνο,  θέλει σηκωμένα μανίκια,  θέλει να είσαι εκεί ολόκληρος,  θέλει νοιάξιμο,  θέλει κανάκεμα,  θέλει μια αγκαλίτσα,  θέλει γλυκόλογα,  θέλει σ'αγαπώ,  θέλει -θα σου μαγειρέψω,  δεν είναι εύκολο.  Ή μάλλον εύκολο όταν το λες,  δύσκολο να το κάνεις.  Πολύ!

5 comments:

  1. Αγάπη: Χημεία των αισθημάτων, φυσική της έλξης των σωμάτων. . .

    ReplyDelete
  2. Είναι τρισδιάστατη η αγάπη και με μεγάλο βάθος, ύψος κλπ Νομίζω ακολουθεί τη χημεία και την έλξη. Είναι πολύ εύκολο να λες αγαπώ, όμως τη διαφορά την καταλαβαίνεις όταν πραγματικά συμβεί. Για αυτό και αγαπώ με αγαπώ μπορεί να απέχει πολύ. Επίσης νομίζω η αγάπη πως έχει να κάνει και λίγο με τον καλό μας εαυτό. Και δεν εννοώ να κάνει κάποιος καλές πράξεις, όχι. Να το νιώθεις λέω αυτό που λες ότι αισθάνεσαι βαθιά μέσα στην καρδιά σου και να μην αμφισβητείς ούτε λεπτό για αυτό. Κι αυτό μπορεί να συμβαίνει στην αδερφική αγάπη, την συντροφική, ακόμη και τη φιλική.
    καλημέρα Νικ.
    καλό σ/κ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τελικά, θαρρώ, δεν γνωρίζουμε πόσο, και πώς, μπορούμε να αγαπηθούμε, πόσο, και πώς, θα αγαπήσουμε. . .

      Delete
  3. Ναι με δεδομένο ότι σε σχέσεις με βάθος χρόνου γινόμαστε πιο ώριμοι ως προς την αγάπη, καλημέρα Νικ.

    ReplyDelete
  4. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα, Στέλλα μου. Την καλησπέρα μου.

    ReplyDelete

παραμυθάκι

  Ένα παραμυθένιο σκηνικό  πλεγμένο στο μυαλό μας.  Πασχαλιά στο χωριό,  πασχαλιά στην πόλη.  Η ουσία βρίσκεται στη ψυχική διάθεση με άλλα λ...