Friday, November 25, 2022

γευσιγνωσία


 

Η στιγμή που περνάς από το ''γιά να δω τί μαγείρεψε η μαμά μου για μένα'' στο ''γιά να δω τί μαγείρεψε η ζωή για μένα''.  Σκύβεις στην κατσαρόλα και ανασκαλεύεις τα υλικά.  Πετάς αυτό,  κρατάς το άλλο,  γεύεσαι από τούτο.  Στην πορεία καταλαβαίνεις πως ως το τέλος η κατσαρόλα αυτή δεν έχει πάτο.  Και κατά ένα περίεργο τρόπο τα υλικά ανανεώνονται όπως και οι γεύσεις,  οι παλιές χάνονται,  καινούργιες εμφανίζονται κι εσύ ακολουθείς τη ροή των πραγμάτων δοκιμάζοντας και ξεσκαρτάροντας τα πάντα.  Κρατώντας εν τέλει ό,τι αγαπάς!


6 comments:

  1. Απ’ το παράθυρο του γείτονα έρχονται όμορφες μυρωδιές. Είναι που η κατσαρόλα του είναι γεμάτη με αγάπη, γαλήνη, χαμόγελα. Της γειτόνισσας απέναντι μια μπόχα καλύπτει όλο το τετράγωνο. Είναι που συχνά-πυκνά τσακώνεται ακόμα και με τα καπάκια. Μια κατσαρόλα με θετικά και αρνητικά συναισθήματα είναι η ζωή Στέλλα μου. Καθώς την ανακατεύεις οι ευωδιές ή σαπίλα θα βγαίνουν πάντα στον αφρό. Μια κατσαρόλα με ή χωρίς πάτο. Ότι κι αν ψάχνουμε εκεί υπάρχει και κάποιες φορές οι απαντήσεις θα εμφανίζονται σαν αίσθηση, σαν εικόνα ή και έμπνευση, αρκεί να έχουμε την προσοχή σ’ εκείνη, αρκεί ο ψυχικός μας κόσμος να έχει ότι πιο ανθρώπινο, μια ισορροπημένη ζωή με το σωστό αλάτι.
    Στέλλα μου Χρόνια σου Πολλά, να παίρνεις πάντα αγάπη, να είσαι δυνατή και γερή να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου και οι φίλοι!
    Σε φιλώ και εύχομαι μια όμορφη μέρα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αννίκα, τα εύκολα και τα ευωδιαστά τα θεωρούμε δεδομένα και τα προσπερνάμε. Η γειτόνισα που μαλώνει ακόμη και με τα καπάκια κάποιο λόγο θα έχει που δεν τον γνωρίζουν όλοι οι υπόλοιποι είμαι σίγουρη. Ούτε η ίδια ακόμη δεν ξέρει πως αν δεν ορίσει τα θέλω της και τα δεν θέλω της δεν θα το κάνει κανείς για αυτήν. Το γοητευτικό είναι να εξελισσόμαστε σε προσωπικό επίπεδο, ό,τι σημαίνει αυτό για τον καθένα. Η ισορροπία και η ηρεμία το ζητούμενο!
      Σ' ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές σου.
      φιλιά κι από μένα

      Delete
  2. Χρόνια πολλά και καλά.
    Εύχομαι η κατσαρόλα της ζωής να είναι γεμάτη νοστιμιές.
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ ευχαριστώ ολόψυχα Ρένα!!!

      Delete
  3. Xρόνια πολlά, χρόνια καλά Στέλλα μου :) Nα σε χαίρονται οι δικοί σου & οι φίλοι σου :) Όμορφο βράδυ να έχεις, φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελευθερία μου σ ευχαριστώ πολύ, καλό βράδυ και σε σένα :)

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...