Saturday, February 04, 2023

θετικός τρόπος σκέψης


 

Προσωπικά δεν βρίσκω καμμία αρνητικότητα σε έναν συστηματικά θετικό τρόπο σκέψης και αντίδρασης.  Εκείνο που δεν μ'αρέσει είναι όταν ο άλλος χρησιμοποιεί την θετική στάση ζωής,  το συνεχές χαμόγελο σαν προσωπείο.  Σαν μια μάσκα όπου κανείς,  ποτέ,  δεν θα μπορέσει να δει ποιά ακριβώς συναισθήματα βρίσκονται από πίσω.  

Μ'  αρέσει στις σχέσεις να υπάρχει η έκφραση όλων των συναισθημάτων πάντα με σεβασμό απέναντι στον άλλον.  Να ακούμε ο ένας τον άλλον,  να γίνονται ερωτήσεις που δείχνουν αληθινό ενδιαφέρον και όχι να αντιδρούμε με σκοπό να επιβάλλουμε την δική μας άποψη που έτσι κι αλλιώς όλοι,  δικαιωματικά,  από μια και δυό και τρεις έχουμε.

Επίσης,  να πω πως πάντα μιλάω για την πραγματική και όχι για την διαδικτυακή ζωή που έχει άλλους,  δικούς της κανόνες!

2 comments:

  1. Αν το πρόσωπο πίσω από το προσωπείο είναι ένας νάρκισσος, μείνε μακριά του. Είναι βέβαιο πως κάποτε θα σε πληγώσει. Το χειρότερο χωρίς καν να το καταλάβει. Θα θεωρήσει αυτονόητη τη συμπεριφορά του, μιας και έμαθε να παίρνει ικανοποιώντας τον εγωισμό του. Χειραγώγηση πίσω από χαμόγελα…ψεύτικα φυσικά. Χωρίς σεβασμό και αμοιβαία ειλικρίνεια δεν νοείται σχέση, κατά κόσμο ή διαδικτυακή. Η ειλικρίνεια δεν θα σου δώσει πολλούς φίλους, θα σου δώσει όμως σωστούς.
    Καλό ξημέρωμα Στέλλα μου, Καλή Κυριακή!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα είπες όλα μέσα σε ένα σχόλιο Αννίκα. Συμφωνώ ακόμη και με τις τελείες.
      Καλή κυριακή σου εύχομαι
      καλημέρα

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...