Thursday, May 14, 2020

τα κάνουμε θάλασσα;





Έχω την αίσθηση ότι είμαστε στο ''λίγο πριν να τα $&^%% όλα'',  με δεδομένο ότι συγχρωτιζόμαστε (ωραία λέξη) σε κάθε ευκαιρία,  κι αν δεν είναι μπροστά μας (η ευκαιρία) την βρίσκουμε!

Έτσι για την επανάσταση μας ρε γμτ δεν ξέρουμε να περπατάμε στα πεζοδρόμια (ευτυχώς όχι όλοι),  δεν φοράμε μάσκες στα λεωφορεία (όχι όλοι αλλά τί να το κάνεις),  δεν φοράμε τίποτα προστατευτικό στα ταμεία των σούπερ μάρκετ!
Θα ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης με δεν ξέρω πόση απόσταση μεταξύ τους τα τραπέζια γιατί ο κόσμος δεν κρατιέται και συνωστίζεται / συγχρωτίζεται αλλού,  και βέβαια θα ανοίξουν τα beach bar με κανόνες πάντα που σιγά σιγά θα αναιρεθούν,  γιατί ώχου βρε αδερφέ ποιός μπορεί να ζει με τόση καταπίεση.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να μην ανοίξει μύτη που λένε,  ίσως αν η κατάσταση υπερεκτιμήθηκε πέραν του δέοντος πράγμα που δεν θα το μάθουμε ποτέ. Έτσι κι αλλιώς,  αυτά που μαθαίνουμε είναι αυτά που θέλουν να μάθουμε ώστε να πάμε προς τα εκεί που θέλουν κάθε φορά να μας οδηγήσουν.

Θα προτιμούσα αντί τις κάμερες να τις τοποθετήσουμε στις τάξεις διδασκαλίας  να τις βάλουμε σε διάφορα σημεία στην αμμουδιά ώστε να μας δείχνουν σε απευθείας μετάδοση τη θάλασσα.  Θα μας κάνει καλό!



2 comments:

  1. Καταλαβαίνω τι λες Στέλλα και συμμερίζομαι την αγωνία σου. Όμως απ την άλλη,πουθενά στη γη κρατιέται ο άνθρωπος έτσι! Δεν γίνεται να περπατάμε και να ζούμε με το ...υποδεκάμετρο. Δεν είναι εφικτό. Το απορρίπτει ο ρυθμός της ζωής σου. Για να είσαι βιαστική για τη δουλειά, το γραφείο, το εργοστάσιο, για να μην έχεις χρόνο. Τότε τα μέτρα θα πάνε περίπατο γιατί στο μυαλό σου προτεραιότητα θα είναι άλλη.
    Η Οργανωμένη κοινωνία έχει υποχρέωση να βρει εμβόλιο, να το χορηγήσει παντελώς ελεύθερα σε όλο τον πληθυσμό, να αυξήσει τα μέσα συγκοινωνίας, να μεγαλώσει του δημόσιους χώρους.
    Καλά τα οπλικά συστήματα μαζικής καταστροφής, καλές οι μεταγραφές εκατομμυρίων € για μια στρογγυλή μπάλα αλλά προέχει η υγεία και η ζωή. Αν θέλουν να τους πιστέψουμε. Αλλιώς ναι, γαία πυρί μιχθήτω!

    Δεν προτρέπω κανέναν να παρασπονδεί μήτε να κινδυνεύει. Κάθε άλλο! Όπως πάνω σε αυτό το βάσανο της πανδημίας κάποιοι ήδη ξεκίνησαν χοντρά παιχνίδια κονόμας και ελέγχου.
    Προσέχουμε λοιπόν, είμαστε ώριμοι αλλά δεν αναμασάμε κάθε καλό κύριο που θέλει να μας "σώσει".
    Την καλησπέρα μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σου απαντώ με την ανάρτηση μου Γιάννη, καλημέρα!

      Delete

στα σκοτεινά

  Η ''ζημιά''  είναι πάντα μικρότερη από αυτή που αρχικά και μέσα από τον πανικό μας υπολογίζουμε.  Το κόστος ελαχιστότερο α...