Saturday, January 23, 2021

choose happy


 

 

Οι ανατολές τις τελευταίες δυό τρείς μέρες είναι πανέμορφες και έχουν χρώμα βυσσινί.   Ξυπνάω νωρίς και βρίσκω αφορμές να μπαινωβγαίνω στη βεράντα και να χαζεύω τα χρώματα.  Εν τω μεταξύ σε αυτό το σπίτι που τον τελευταίο καιρό επικρατεί το χάος έρχονται διάφορες ειδήσεις.  Μια πολύ συνηθισμένη πχ είδηση είναι του τύπου ''έχετε πακέτο θα περάσει το courier'' μπορώ να πω ιδιαιτέρως ευχάριστη,  μια άλλη πρόσφατη είδηση ''είναι η σειρά της μητέρας σας  να έρθει για το γνωστό εμβόλιο'' επίσης ιδιαιτέρως ευχάριστη.  Ακούστηκε επίσης το ''φεύγω για Αθήνα,  θα μείνω ένα μήνα''!  Δεν το σχολιάζω.  Και πάω στην τελευταία,  χθεσινοβραδυνή είδηση (προειδοποιώ είναι λίγο κακή) ''το σκυλάκι σας έχει καρκίνο του δέρματος''.

Εν τω μεταξύ χθες,  χωρίς να γνωρίζω τα τελευταία νέα,  περίμενα όμως όπως όλοι μας το αποτέλεσμα της βιοψίας,  περπατώντας για να καλύψω το καθιερωμένο δίωρο άσκησης,  πάντα αφού έχω στείλει τον αριθμό 6 και πάντα με μάσκα,  κοίταξα προς το γραφείο της Α.  Σκοτάδι.  

Αντίθετα,  λίγα μέτρα πιο κάτω,  μου έκανε εντύπωση η πινακίδα στα κάγκελα ενός μπαλκονιού,  δεν είχε τίποτα το ασυνήθιστο αλλά οδήγησε το βλέμμα μου πίσω από αυτήν,  σε ένα δωμάτιο φωτισμένο με ζεστό φως που κρυβόταν πίσω από την βαριά κουρτίνα.  Η πινακίδα έγραφε ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ κι εγώ φαντάστηκα να χτυπάω το κουδούνι εκείνου του διαμερίσματος,  να με καλωσορίζουν δυό άτομα,  ένας άντρας ψυχολόγος και μια γυναίκα ψυχοθεραπεύτρια,  να με οδηγούν σ αυτό το ήρεμο και γεμάτο θαλπωρή δωμάτιο,  να με βάζουν να καθήσω σε έναν καναπέ με πολλά μαξιράκια και άλλα αντικείμενα που όλα θα μπορούσα να τα πιάσω με τα χέρια μου και που θα έχουν την ιδιότητα να ζουλιούνται.  Εκεί λοιπόν,  αφού θα μου έδιναν το ελεύθερο να βγάλω τα εσώψυχα μου μόνο ακούγοντας με με πολύ προσοχή και χωρίς να μιλούν,  κάποιος,  ο ένας από τους δύο θα μου έκανε μασάζ στους κροτάφους.  Και έπειτα κάπως πιο μαλακωμένη θα επέστρεφα στο σπίτι μου.

Για να έρθω στην πραγματικότητα,  τελευταία,  μέσα από μια πολύ ωραία σειρά που είδα στην τηλεόραση και μέσα από δυό βιβλία που έτυχε να αγοράσω με κυνηγούν οι ιστορίες που έχουν να κάνουν με ομοφιλοφυλικές σχέσεις,  οι οποίες δεν με ενοχλούν αλλά δεν τις αντέχω στην υπερβολή τους.  Η σειρά τελείωσε,  και πραγματικά μου λείπει αυτό το ραντεβού που είχα με την τηλεόραση κάθε απόγευμα στις 7 και λεγόταν ''μια νέα αρχή''.  Το πρώτο βιβλίο λέγεται ''γυναίκα,  κορίτσι,  άλλο''  από το οποίο πρόλαβα και διάβασα μόνο την πρώτη ιστορία.  Το δεύτερο βιβλίο είναι ''η τέχνη της χαράς''!  Έχω περάσει την 100στή σελίδα είναι πολύ καλογραμμένο και κυλάει πολύ ευχάριστα απλά εύχομαι ως το τέλος να μην περιορίζεται στις ομοφυλικές ερωτικές περιπτύξεις τις πρωταγωνίστριας. 

9 comments:

  1. Αγαπημένη μου!
    Μείνε στις ανατολές και επέλεξε το, "ΕΠΙΛΈΓΩ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ" και θα δεις πως δουλεύει μαγικά, δεν θα χρειαστείς κανένα να σου κάνει μασάζ στους κροτάφους, εξ άλλου μπορείς να το κάνεις και μόνη σου!
    Κάθε πρωί μόλις ξυπνήσω, λέω: "Ευλογημένη η μέρα με ότι φέρει και επιλέγω την ομορφιά"!

    ΑΦιλάκια τρυφερά, γλυκά και με άπειρη κατανόηση!

    ΥΓ: Όλα καλά μετά το εμβόλιο για την μαμά και περαστικά στο σκυλάκι!

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα Στέλλα μου,
    για μένα η κυρίαρχη είδηση εδώ είναι το σκυλάκι. Τίποτα άλλο. Και στενοχωρήθηκα. Και στέλνω με όλη μου την καρδιά τις ευχές μου να πάει καλά, να συνέλθει και όλο αυτό να είναι κάτι σοβαρό μεν αλλά παροδικό δε. Το εύχομαι απ την καρδιά μου.
    Η "φαντασίωση" με το γραφείο των ψυχαναλυτών είναι ανθρώπινη. Ομολογώ θα το έκανα και εγώ, θα το ήθελα και εγώ. Με τους όρους που περιγράφεις. Λυτρωτικούς και ζεστούς.
    Τη σειρά που αναφέρεις Στέλλα μου, την έχω ακουστά αλλά δεν την είδα.
    Οι ομοφυλόφιλες σχέσεις δεν διαφέρουν από τις δικές μας. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον, έτσι λέει η εμπειρία μου με ανάλογα ζευγάρια. Σίγουρα, όπως κάθε σχέση, έχουν τις υπερβολές και τις παραμορφώσεις.
    Να είστε όλοι καλά κορίτσι μου με κάθε μου ευχή.

    ReplyDelete
  3. ❤Ειχα πολύ καιρό να περασω απο τα μπλοκ και είδα την αναρτηση σου και μπηκα.Σου ευχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και όλα να περάσουν και να γινει σιδερένιο το σκυλάκι σου.❤

    ReplyDelete
  4. Υπάρχουν επίμονες σκέψεις που καμιά φορά "κολλάνε" στο μυαλό και νιώθουμε άγχος, αλλά έτσι χάνουμε τη χαρά της στιγμής. Αν αντί για τον ψυχολόγο έγραφες ακριβώς τα συναισθήματά σου σ' ένα χαρτί, ίσως και να είναι ένας τρόπος να έχεις εσύ τον έλεγχο της ζωής σου. Η φυσική άσκηση (περπάτημα) πάντως είναι ότι καλύτερο για τις αγωνίες σου. Εύχομαι το καλύτερο για το σκυλάκι σου.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  5. Περαστικά στο σκυλάκι σου και να πάνε όλα καλά.

    ReplyDelete
  6. Εύχομαι να είσαστε όλοι καλά, και να πάνε όλα καλά για το σκυλάκι. Στην εφηβεία, είχαμε στην οικογένεια σκυλάκι. Ηταν σαν μέλος της οικογένειας, ένα μωρό που ήθελε διαρκώς φροντίδα και που είχε μόνο αγάπη να δώσει.
    Οι εικόνες που συνοδεύουν τα κείμενά σου, υπέροχες!!!

    ReplyDelete
  7. εύχομαι κι εγώ με την σειρά μου να πάνε όλα καλά με το σκυλάκι..θετική διάθεση, όπως λες κι εσυ choose happy!!!

    φιλιά
    Χριστίνα

    ReplyDelete
  8. Στέλλα μου το να επιλέγουμε να νιώθουμε ευτυχία, είναι σπουδαίο για τη ψυχή μας.
    Εύχομαι όλα να πάνε καλά με το σκυλάκι σου!
    Σου στέλνω τη θετική μου ενέργεια.
    Σε φιλώ!

    ReplyDelete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...