Sunday, June 27, 2021

σου είναι αρκετό αυτό;


 

Πολύ όμορφη,  πολύ γοητευτική,  ζουμερή και γύρω στα πενήντα η Ε. έμοιαζε πολύ νεώτερη από την ηλικία της.   ''Επικοινωνώ καθημερινά με έναν άνδρα από την Δανία'' μου είπε,  ''τα πηγαίνουμε καλά και ο στόχος μου είναι να κάνω σχέση μαζί του.  Να ζω  έξι μήνες Ελλάδα και έξι μήνες μαζί του στην Δανία''.  ''Για αυτό επέλεξα αυτό το επάγγελμα,  για να έχω την δυνατότητα να δουλεύω μέσα από ένα laptop όπου κι αν βρίσκομαι''. 

-Και σου είναι αρκετό αυτό;  τη ρώτησα.

''Απολύτως''  ήταν η απάντηση της!


12 comments:

  1. Η Γυναίκα ζει το δικό της όνειρο. Έχει το δικό της στόχο ζωής. Απόλυτα θεμιτό, όμορφο και λυτρωτικό για εκείνη. Ας προσευχηθούμε να το ζήσει με τον καλύτερο τρόπο.
    Καλησπέρα Στέλλα μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σίγουρα είναι και αυτό Γιάννη.
      Καλησπέρα!

      Delete
    2. Ξέρεις τι με ενθουσιάζει περισσότερο σε όλο αυτό Στέλλα μου; Το ότι η 50άρα αυτή γυναίκα διατηρεί το πάθος, τον πόθο και τη φλόγα στη ζωή της. Και τα διεκδικεί. Δεν παραιτείται. Δεν μιζεριάζει. Δεν γυρεύει άλλοθι παραίτησης.
      Καλή βδομάδα καλή μου.

      Delete
    3. Γιάννη, παραιτείσαι όταν συμβαίνουν πράγματα που σε κάνουν να παραιτηθείς. Όταν δεν έχεις παιδιά, οπότε όλη σου τη ζωή πρόσεχες τον εαυτό σου, όταν έχεις δυό γονείς που σου δίνουν λεφτά, υποθέτω μια που στα 50 ανοίγει την σταδιοδρομία της, είσαι αρτημελής, δεν έχει χρόνια προβλήματα, αναπηρίες, πόνους και γενικότερα κάτι που να σε κρατάει πίσω γιατί να παραιτηθείς;

      Αν και εμένα αυτό το έξι μήνες εδώ και έξι εκεί κάπως μου κάνει, δεν με ενοχλεί βέβαια το έξι μήνες μαζί του εκεί αλλά το έξι μήνες μόνη εδώ, περί ορέξεως.. λέει ο λαός κι εγώ συμφωνώ.

      Μου φάνηκε καλή τροφή για σκέψη!

      Delete
    4. Συμφωνώ με το τελευταίο, τροφή για σκέψη. Σε αυτό ναι. Γενικά γουστάρω τους ανθρώπους που δεν μασάνε και δεν παραιτούνται ανεξάρτητα δυσκολιών Στέλλα μου. Και όχι εκείνους που τα παρατάνε με την πρώτη δυσκολία.

      Delete
    5. Άλλο να τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία και άλλο να ακολουθείς το σώμα σου και την ηλικία σου. Δικαιολογώ τους πάντες και δεν κρίνω κανένα. Μια ζωή άκουγα ανθρώπους να κατηγορούν τους άλλους για παραίτηση. Ωστόσο αυτοί οι άνθρωποι τα είχαν όλα ακέραια στη ζωή τους. Γιατί πχ μια γυναίκα που αγαπάει τα τακούνια στα κομψά παπούτσια, τα φοράει μέχρι την ηλικία που μπορεί να τα υποστηρίξει. Η άλλη που δεν μπορεί να τα υποστηρίξει είναι παραιτημένη; Νομίζω δεν παραιτείσαι, κανείς δεν παραιτείται όσο μπορεί να υποστηρίξει κάτι. Δεν είναι εξυπνάδα είναι ανάγκη.

      Οι άλλοι απέξω είναι πάντα για να λένε. Από κριτική άλλο τίποτα.

      Στην προκειμένη περίπτωση η Ε. του κειμένου μου φάνηκε πως δεν πολυαγαπάει τον εαυτό της. Για αυτό και αυτή της η απόφαση. Από ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση ίσως να μην αναζητά μια πιο ολοκληρωμένη σχέση. Από τον φόβο της εγκατάλειψης. Παίζει ρόλο και η προιστορία της. Για την οποία δεν θέλω να μιλήσω.

      Delete
  2. Μπράβο κουράγιο!!!

    ReplyDelete
  3. Έτσι είναι αν με αυτό είναι ευχαριστημένη η Ε. Ο καθείς εφ ω πιστεύει.
    Αποσυντονίζομαι απ' τη ζέστη. Ούτε να σκεφτώ μπορώ!
    Καλή βδομάδα Στέλλα και καλό κουράγιο (έρχονται χειρότερα)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σήμερα ήμουν στη θάλασσα, μετά από πολύυυ καιρό. Είναι όπως ήταν, πολύ όμορφη και ελκυστική. Καθόλου κρύα. Το ευχαριστήθηκα και δροσίστηκα μια που φυσούσε. Η άμμος όμως δεν ήταν για μισάωρο περπάτημα, έκαιγε, μόνο κοντά στη θάλασσα!

      Delete
  4. Τουλάχιστον ξέρει τι θέλει, Φεγγαρένια. Βέβαια, δε θα την έλεγα την πιο ρομαντική γυναίκα του κόσμου, αλλά στην εποχή μας νομίζω πως χάθηκε έτσι κι αλλιώς ο ρομαντισμός. Η ζωή έχει μπει σε κουτάκια και κάθε μας κίνηση πρέπει να εξυπηρετεί συγκεκριμένους στόχους. Από αυτήν την άποψη, τουλάχιστον αυτή η κυρία δε θα απογοητευτεί ποτέ πάρα πολύ.

    ReplyDelete
  5. Αυτό ακριβώς φοβάμαι melian πως είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση ο λόγος και το ότι δεν θέλει να πληγωθεί με μια ακόμη απόρριψη. Αλλά έτσι κι αλλιώς πάλι θα πληγωθεί, θα της μείνει το συναίσθημα και τα ταξίδια στην Δανία. Αν βέβαια ευοδώσει η ιστορία. Πόσο καλά μπορεί να είναι το ''καλά'' που ζεις με κάποιον από απόσταση; Δλδ μιλάμε κάθε βράδυ και είμαστε καλά; Δυό άνθρωποι που γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο;
    Είναι πολλά τα ερωτηματικά!

    ReplyDelete

Bonjour

  Τελικά δεν ξέρεις αν ο άλλος είναι εγωιστής ή απλά δεν μπορεί να εκφράσει συναισθήματα.  Γενικότερα,  γνωρίζουμε μόνο όσα μπορούμε να διακ...