Wednesday, September 15, 2021

προσωπική ευθύνη


 

 Ξεκινάει η τρίτη δόση των εμβολίων,  ήδη μια φίλη μου έλαβε το μήνυμα που την παραπέμπει να κλείσει ραντεβού,  και όλο αυτό που ζούμε μοιάζει να μην έχει τέλος,  ή μάλλον φαντάζομαι πως θα τελειώσει όταν τελειώσουν και τα αποθέματα ή όταν οι εταιρείες βγάλουν στην αγορά τα καινούργια μονοδοσικά εμβόλια,  πότε θα γίνουν αυτά;  άγνωστο!

Ωστόσο εκνευρίζομαι πάρα πολύ και θυμώνω με αυτό το τρυπάκι της αναγωνιστικότητας μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων,  εκνευρίζομαι ιδιαίτερα όταν ξέρω πως σε λίγο καιρό κι εγώ ανεμβολίαστη θα θεωρούμαι αν στους οκτώ μήνες από τις 20 Μαίου που έκανα την δεύτερη δόση,  δεν κάνω την λεγόμενη τρίτη δόση.  Σωστά;

Εκνευρίζομαι γιατί θεωρώ πως ο καθένας μας έχει το ανθρώπινο δικαίωμα να μην δεχτεί να βάλει ένα φάρμακο στο σώμα του.  Είναι δικαίωμα όσο κι αν σε κάποιους από μας ακούγεται ανεύθυνο.  Ο καθένας μας έχει την ευθύνη του εαυτού του.  Μάλιστα πιστεύω πως κάποιος που είναι ανεμβολίαστος μπορεί να προσέχει πολύ περισσότερο από εμένα ή από κάποιον άλλο εμβολιασμένο.

Άσε που κάποιοι κάνουν ''καψόνι''  να το πώ;  πχ σε υπαλληλικό προσωπικό,  αν υποθέσουμε ότι επιβάλλονται δύο τεστ την εβδομάδα,  ζητούν και τρίτο από την ομάδα των ανεμβολίαστων.  Για αυτούς που απομακρύνονται από την δουλειά τους δεν το συζητώ καθόλου. 

Κι όμως εγώ γνωρίζω ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο και βρέθηκαν στο νοσοκομείο,  γνωρίζω πως κόλλησαν από νοσοκομείο,  όλοι μας ξέρουμε από την επικαιρότητα για εμβολιασμένους που έχασαν την ζωή τους.  

Προσωπικά φοβάμαι τον ιό περισσότερο από τις παρενέργειες του εμβολίου,  αλλά δεν ξέρω αν είμαι διατεθειμένη για ακόμη μια δόση πριν περάσει χρόνος.  Εν τω μεταξύ οι πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού παίρνουν και δίνουν.

Κι εγώ έχω μια αμφιβολία μέσα στο μυαλό μου από την αρχή αυτής της ιστορίας,  ένα συναίσθημα του ''κάτι συμβαίνει εδώ πέρα''.  Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.  Όπως βέβαια,  λάθος είναι και ο τρόπος που επιβάλλεται,  που διαφημίζεται,  που δεν υπάρχουν οδηγίες,  που όλοι στραβοί κουτσοί,  με αυτοάνοσα,  με υποκείμενα,  με δεκαοχτώ χάπια τη μέρα ή κανένα,  όλους τους χωράει το ίδιο καζάνι,  λάθος είναι η τακτική αυτής της απολυταρχικής κυβέρνησης όπου όλοι εμπιστευόμαστε την καθημερινότητα μας.

 

5 comments:

  1. Άριστο το σκεπτικό σου Στέλλα μου! Άριστο και με εκφράζει στο απόλυτο. Μια ακόμα ευκαιρία διχασμού μέσα στην κοινωνία. Εκφραστές και εκτελεστές οι πολιτικοί άρχοντες, η κυβέρνηση. Έτσι, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Διχάζει την κοινωνία για να αποσείσει τις δικές της ευθύνες και τα δικά της εγκλήματα στη διαχείριση της πανδημίας. Απλά λόγια και σταράτα.
    Καλησπέρα καλή μου φίλη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άραγε πώς παίζεται το παιχνίδι σε άλλες χώρες; Αναρωτιέμαι!
      Στην δική μας πάντως η πληροφόρηση είναι μηδενική, ο διχασμός καλά κρατεί κι ότου του φανεί του καθενός μας θα έλεγα. Εννοείται ότι όσα έπρεπε να γίνουν ούτε έγιναν ούτε πρόκειται κι αυτό είναι εξολοκλήρου μείον της κυβέρνησης. Θυμόμαστε όμως ποτέ κάποια από κυβερνήσεις μας να ήταν ικανοποιητικές;
      Καλησπέρα Γιάννη.

      Delete
    2. Δεν ξέρω πως ακριβώς διαχειρίζονται την πανδημία άλλες χώρες. Φαντάζομαι διαφορετικά κάθε μία. Το θέμα είναι ότι ο διχασμός είναι και ανήθικος και άκρως επικίνδυνος σε μια κοινωνία που η φτώχεια θα απλώσει τα φτερά της ακόμα παραπάνω. Καλησπέρα Στέλλα.

      Delete
  2. Αυτός ο εκβιασμός με νευριάζει πάρα πολύ. Βέβαια όταν ακούω τα επιχειρήματα των περισσότερων που δεν δέχονται το εμβόλιο με πιάνουν τα γέλια!
    Το θέμα μου είναι πως δεν μπορώ να πω πως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που το εμβόλιο δεν προστατεύει για ένα χρόνο, αλλά για έξι με οκτώ μήνες. Βέβαια αν κοιτάξουμε το εμβόλιο της γρίπης θα πάρουμε και πολλές απαντήσεις περί εμβολιασμού.... και κάπως έτσι γινόμαστε χωρίς να το θέλουμε "ειδικοί" χαχαχαχαχαχα
    Τέλος πάντων στο μόνο που νιώθω πως έχω λόγο είναι να αντιδράσω στον εκβιαστικό τρόπο, οφείλω να ομολογήσω πως στον Καναδά που ζω, το θέμα το πάνε πιο ευγενικά. Κάτι η κουλτούρα, κάτι τα δυνατά συνδικάτα ... έτσι και αλλιώς για τους Καναδούς λένε πως είναι τόσοι ευγενικοί που σε αγώνες στο στίβο στα εκατό μέτρα ο Καναδός σπριντερ την ώρα που περνάει κάποιον και βγαίνει μπροστά ζητά ευγενικά συγγνώμη χαχαχα
    Σε φιλώ :)

    ReplyDelete
  3. Καλησπέρα Μάνια μου.
    Από την τρίτη δόση κ μετά θα μετράμε λέει χρόνο για το επόμενο.

    Είναι προσόν η ευγένεια !!!

    ReplyDelete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...