Saturday, December 24, 2022

παραμονή χριστουγέννων


 

Κάπως έτσι φτάσαμε στην παραμονή των χριστουγέννων,  τη μέρα που τα παιδάκια της γειτονιάς χτυπούν τις πόρτες μας και μας τραγουδούν τα κάλαντα.  Αλλά δεν θα σου πω για αυτό,  θα σου πω πως τώρα πια μου αρέσουν οι άνθρωποι στο σημείο ακριβώς που τους πρωτογνωρίζω.  Θέλω να μένω στη μέρα αυτή.  Θετικές εντυπώσεις,  ευγένεια,  χαμόγελα!  Πριν!  Πριν να σχηματίσω μια ουσιαστική εμπεριστατωμένη άποψη,  πριν να δω τις αληθινές πλευρές του εαυτού τους,  πριν να φανούν οι διαφορές μας.  Επίσης μ'αρέσουν οι μεγάλες συγκεντρώσεις,  μπουλούκια.  Όσο πιο πολλοί είμαστε γύρω από ένα τραπέζι,  τόσο πιο πολύ χάνεται η προσωπική επαφή,  τόσο πιο πολύ αφηνόμαστε σ'αυτό που συμβαίνει και όχι σ'αυτό που θα θέλαμε να συμβεί,  τσουγκρίζουμε ποτήρια,  ευχόμαστε στην υγειά μας,  ευχόμαστε χρόνια πολλά στο διπλανό αριστερά μας και δεξιά μας χωρίς ιδιαιτέρως μελωμένες λέξεις ή εικόνες,  χωρίς βάθος ψυχής και καρδιάς,  επιφανειακά,  όποιος κι αν βρίσκεται δίπλα μας είναι το ίδιο και το αυτό.  Είναι ένας διαφορετικός τρόπος από αυτόν που είχα πάντα στο μυαλό μου,  αλλά οκ ρεαλιστικός και πιστεύω πως αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή.  Με λίγα λόγια,  αυτό έχουμε αυτό παίρνουμε.   

10 comments:

  1. Καλά Χριστούγεννα να σού ευχηθώ από καρδιάς, Στέλλα μου! Να είσαι καλά, να περάσετε όμορφα και οικογενειακά. Έχει τη βάση του αυτό που αναφέρεις όντως στις κοινωνικές συγκεντρώσεις.
    Φιλιά πολλά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χρόνια πολλά Γιάννη, με υγεία και χαρά!

      Delete
  2. Εύχομαι Στέλλα μου γλυκιά να είναι η Χριστουγεννιάτικη μέρα κοντά στους αγαπημένους σου. Να είσαι πάντα κοντά σε ανθρώπους με φως, ευγένεια, χαμόγελά και αισιοδοξία!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αννίκα μου χρόνια πολλά, με ότι επιθυμείς!

      Delete
  3. Εύχομαι να περάσεις τη μέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όπως εσύ επιθυμείς Ψαροματακι μου. Φτάνει να αισθάνεσαι εσύ καλά!
    Σε φιλώ γλυκά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φιλάκια Μαρία μου, χρόνια πολλά!!!

      Delete
  4. Καλά Χριστούγεννα για όλους με υγεία, χαρά και πολύ αγάπη! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χρόνια πολλά Στεφανία μου!

      Delete
  5. Κι εμένα μου αρέσουν αυτές οι μεγάλες μαζώξεις (συγγενών ή μη) αλλά τώρα τελευταία έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα.. Καλά Χριστούγεννα -ακόμα- γιατί είναι μόνο απόγευμα! Τα φιλιά μου Στελλάκι 🧡🎄🎅

    ReplyDelete

μια σκέψη

  Ο καθένας μας βρίσκεται στη δική του γυάλινη σφαίρα!