Sunday, December 04, 2022

χριστουγεννιάτικο δέντρο


 

Ήρθε η στιγμή να στολίσω το χριστουγεννιάτικο μου δέντρο,  ναι ξέρω,  θα μου πείτε ότι μέχρι να το στολίσω θα έχουν έρθει τα χριστούγεννα.  Όμως εδώ το θέμα είναι ότι χρειαζόμαστε βοήθεια,  που πολλές φορές δεν έρχεται την ώρα που την θέλουμε,  όλο αύριο και αύριο,  αλλά δεν πειράζει,  τουλάχιστον στήσαμε το δέντρο,  τοποθέτησα τη γιρλάντα με τα φωτάκια,  έφτιαξα ένα αλογάκι από ύφασμα,  δεν έχει τελειώσει ακόμη,  ελπίζοντας πως όταν θα φτιάξω καμμιά δεκαριά θα σας τα δείξω.  Έβγαλα κι από την ντουλάπα το πάτσγουορκ στεφάνι μου που είχα ράψει πέρσι,  αυτό μπορείτε να το δείτε αν πατήσετε επάνω εδώ !  Σας το είχα δείξει πέρσι τον Νοέμβριο.  Δεν το στολίζω πάνω από το ξύλινο έπιπλο που φαίνεται στη φωτογραφία αλλά το κρεμάω μπροστά στον καθρέφτη,  στο κέντρο του μπουφέ μου.  

Πέρσι,  αυτό το στεφανάκι ήταν το μόνο στόλισμα στο σπίτι μου.  Τίποτα άλλο δεν βγήκε από το κουτί του.  Μη με ρωτάτε γιατί,  δεν ξέρω να το απαντήσω.  Μάλλον κανένας μας δεν ήθελε να μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία του στολίσματος.  Μια χαρά ξεκούραστες γιορτινές μέρες περάσαμε χε χε.  Αλλά φέτος ομολογώ το θέλω πολύ το στόλισμα,  πιο πολύ κι από κάθε άλλη χρονιά.

Πίνω τον καφέ μου,  στο φλυτζάνι που μου έφερε δώρο ο γιός μου στη γιορτή μου.  Θα το φωτογραφήσω και θα σας το δείξω μια μέρα που θα έχει καλό φως για φωτογράφηση.  Θέλω να μείνει στις αναμνήσεις αυτού του blog.  Και να σας πω ότι με συγκινεί αφάνταστα.  

Κάποια στιγμή θα ήθελα να μάθω να φτιάχνω αριστοτεχνικά εσπρέσο αμερικάνο.  Προς το παρόν,  βάζω την απαιτούμενη δόση στη μηχανή του εσπρέσο και αφήνω να τρέξει όσο να γεμίσει ένα φλυτζάνι του καφέ.  Κι έτσι,  είναι αρκετά νόστιμο. 

10 comments:

  1. Με το καλό το δέντρο και καλές γιορτές Στέλλα μου.
    Θα χαρούμε να δούμε την κούπα. Λατρεύω τις κούπες, τις θεωρώ υπέροχο δώρο.
    Πολλά πολλά φιλιά. Καλή εβδομάδα να μας ξημερώσει :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πραγματικά Μαρίνα μου ήταν ένα πολύ καλόγουστο δώρο. Για τον ελληνικό μου τον καφέ μόνο δεν μπορώ να βρω κάτι σούπερ, και όσο κι αν προσπαθώ δεν πίνεται σε φλυτζάνι ανοιχτό. Αλλάζει τελείως η γεύση του. Καλή εβδομάδα να έχουμε!!!

      Delete
  2. Κι εγώ φέτος έσπασα το ατομικό μου ρεκόρ, και στόλισα πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά, γιατί έκανα κάτι δουλειές στην αποθήκη, οπόταν έβγαλα και το δέντρο νωρίς 😉 Με το καλό όλα, καλό στόλισμα, καλές γιορτές! 🧡

    Υ.Γ Έχω αναρτήσει την Τυνησία, έλα να "πετάξουμε" μαζί 😉🧡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και πολύ καλά έκανες Πέτρα μου. Εγώ παίρνω πολύ χαρά από την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
      Σ ευχαριστώ
      Βεβαίως και θα έρθω στο υ π έ ρ ο χ ο ταξίδι σου.
      καλημέρα
      καλή εβδομάδα :)

      Delete
  3. Το πρώτο καλό βήμα είναι Στέλλα μου ότι το αποφάσισες να στολίσεις το δέντρο σου.
    Το επόμενο είναι να υλοποιήσεις αυτή σου την απόφαση και το τρίτο και τελευταίο να το δεις να καμαρώνει στολισμένο και ολόφωτο, με το αστέρι του στην κορυφή του γεμάτο ευχές για σένα...
    Και η δική μου ευχή να τις πραγματοποιήσεις...
    Το περσινό πάτσγουόρκ πάνινο στεφανάκι σου, ήρθε η ώρα να βγει από εκεί που το είχες φυλάξει, να χαρεί περιμένοντας μαζί σου τα Χριστούγεννα!
    Καλό γιορτινό μήνα να περάσεις Στέλλα μου με ότι καλύτερό του. φιλιαααα 🎄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρουλάκι κάθε προσπάθεια πρέπει λέει να σπάει σε μικρότερα βήματα κι έτσι ένα ένα μας πάνε στην κορυφή, στην προκειμένη περίπτωση του δέντρου χεχε
      Το στεφανάκι το κρέμασα πάνω από το μπουφέ, στον καθρέφτη. Το στερέωσα σε μια συρμάτινη κρεμάστρα και την έριξα πίσω. Η κρεμάστρα δεν φαίνεται και κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Ούτε καρφάκια ούτε πινέζες.
      να είμαστε καλά να χαρούμε τις γιορτές
      φιλιά!!!

      Delete
  4. Η αρχή, το μισό των πάντων. Όμορφο το στεφάνι, περιμένουμε και το δέντρο
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα ναι!!!
      Δεν βοηθάει καθόλου αυτος ο καιρός για φωτογραφίες. Συνεχόμενη γκριζάδα και συννεφιά. Και ψιλόβροχο. Δεν μου αρέσει. Θέλω να βλέπω τον ήλιο έστω για μια μέρα τη βδομάδα. Θα μου πεις συμφωνίες με τον κάνουμε; δεν κάνουμε.
      Καλημέρα Αννίκα μου!!!

      Delete
  5. Δεν θυμάμαι να είχα ούτε κι εγώ βοήθεια στο στόλισμα και κυρίως στο ξεστόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
    Ήρθαν χρονιές που η ιδέα και μόνο να μπω στη διαδικασία με κούραζε αφάνταστα. Ήταν χρονιές δύσκολες τότε. Το έκανα όμως γιατί σκεφτόμουν πως κάποιος θα έπρεπε να το κάνει, έτσι για την αλλαγή, για τη χαρά στο σπίτι.
    Το στεφάνι το θυμάμαι και μου άρεσε πολύ.
    Περιμένω τις φωτογραφίες. Έτσι, για τη χαρά των ημερών Ψαροματάκι μου.
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ ναι Μαρία μου το ξεστόλισμα είναι πολύ χειρότερο. Είναι και το τελείωμα των γιορτών τότε.
      Ναι συμφωνώ ως προς τη χαρά.
      Μα για αυτή την υποτιθέμενη χαρά γίνονται όλα :)

      Προχθές μια φίλη, πήγε στην ανηψιά της κι εκεί στόλισαν όλοι μαζί το δέντρο. Κι αυτή η συνήθεια ακούγεται καλή, εμείς όμως υπήρξαμε πιο εσωστρεφείς.
      Φιλάκια Μαρία μου και ας μη το αφήνουμε να μας παίρνει από κάτω :)
      καλή εβδομάδα

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...