Wednesday, December 07, 2022

το δώρο


 

Υποσχέθηκα να σας δείξω το δώρο που μου έκανε ο γιός μου στη γιορτή μου.  Αυτή είναι λοιπόν η κούπα μου,  η πρώτη όπως βλέπετε.  Το φλυτζάνι έχει ένα πολύ απαλό χρώμα ροζ και το πιατάκια ένα φανταστικό κρεμ.  Δεν φαίνονται καθαρά στη φωτογραφία.  Έχει επάνω μια γλυκούλα καμηλοπάρδαλη που έχει ένα φιόγκο στο λαιμό και γύρω γύρω βούλες κοκκινωπές.  Στο πιατάκι υπάρχουν χρυσά αστεράκια,  όπως και στο χείλος της κούπας αλλά και στη βάση της.   

Όμως επειδή καμμιά φορά ''για χάρη του βασιλικού ποτίζεται κι η γλάστρα'',  τα φλυτζάνια ήσαν δύο μέσα στο όμορφο κουτί τους.  Το ένα πιο όμορφο από το άλλο.  Το δεύτερο έχει χρώμα βεραμάν,  πάρα πολύ γλυκό και επάνω μια λεοπάρδαλη.  Το σετάκι παίζει με την καμηλοπάρδαλη και με την λεοπάρδαλη,  θα κάνω ότι δεν καταλαβαίνω αυτό που θέλει να πει ο ποιητής.  

Αν και σετάκι είμαστε με τον Δημήτρη έτσι κι αλλιώς :)

Είναι λοιπόν και το πιατάκι του βεραμάν,  διαφέρει από το δικό μου,  και γύρω γύρω από την λεοπάρδαλη έχει χρυσά αστεράκια μάλλον επειδή σκέφτηκαν ότι γενικώς οι άντρες είναι αστέρια,  τί όχι;

Αυτό ήταν το πολύ καλόγουστο δώρο μου,  και δώρο του,  που μου προσφέρθηκε με περίσια αγάπη.  Δεν με βολεύει όμως καθόλου για ελληνικό καφέ,  συνεχίζω να ψάχνω ανάλογο φλυτζάνι.  Πίνω το εσπρεσάκι μου όμως και μοιάζει πιο νόστιμο,  και κάθε φορά που ακουμπάω το φλυτζανάκι στο πιατάκι ακούγεται ο ήχος της λεπτής,  ακριβής πορσελάνης.

8 comments:

  1. Τι γλυκό να σ' αγαπούν και να σου το λένε.....στην προκειμένη περίπτωση να σου το δείχνουν. Μπράβο στο γυιόκα σου. Να το χαρείς! Είναι πολύ όμορφο!
    Φιλιά καλό μεσημέρι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να είσαι καλά Αννίκα μου σ' ευχαριστώ. Φιλιά!!!

      Delete
  2. Να χαίρεσαι τη γιορτή σου αλλά και το δώρο του αγαπημένου σου γιου, Στέλλα μου. Είναι εξαίρετο και δείχνει τη λεπτή αισθητική του αλλά και τα ακριβά του αισθήματα. Να το χαρείς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιάννη σ ευχαριστώ. Καλό σου βράδυ!

      Delete
  3. Ω μα είναι υπέροχα! Να την χαίρεσαι τη κούπα σου Στέλλα μου (και η βεραμάν υπέροχη!) και εύχομαι να βρεις μία που θα σε βολέψει στον ελληνικό.
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χε χε αρχικά θέλησα την βεραμάν γιατί το ροζ της δικιάς μου ήταν τόσο απαλό που το είδα σαν λευκό. Είναι και οι δυο όμορφες! Φιλάκια Μαρίνα μου

      Delete
  4. Καταπληκτικές και οι δυο κούπες και πολύ φωτογενείς!
    Το παλικάρι σου, έχει πάρα πολύ ωραίο γούστο! Εύχομαι
    να είσαι καλά με υγεία και να τον καμαρώνεις! Με γεια🧡💚

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχει γούστο αυτό το αγόρι Πέτρα και όχι επειδή είναι γιός μου. Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Delete

τί άλλο να πεις;

  Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και μοιάζει παγωμένο.  Σκουπίδια εδώ κι εκεί,  σκόνη πολύ.  Οι καρέκλες άδειες και οι θεατές ανύπαρκτοι.  Όσο και ...