Saturday, March 11, 2023

μου έχει ξανατύχει..


 

 ..μετά από στιγμές χαράς,  και μάλιστα μετά από ημέρα γιορτής όπου έπαιρναν κι έδιναν οι ευχές και τα χρόνια πολλά,  να βρεθώ στο νοσοκομείο,  μην τρομάξετε,  δεν ήταν για πολύ σοβαρό λόγο αυτή τη φορά.  Έτσι,  αφού την Τετάρτη συνάντησα την παρέα μου,  κι αφού η ξαδέρφη μου έφερε μια ολόκληρη τούρτα και σβήσαμε τα κεράκια μαζί με μια φίλη που έχουμε γενέθλια με μια μέρα διαφορά (και δύο χρόνια αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία,  κεραστήκαμε πολύ και γελάσαμε πολύ,  όλα έδειχναν μια χαρά.

Εκτός,  από ένα μικρό βάρος που είχα στα βλέφαρα,  κι αυτό κάποιες στιγμές και όχι όλες τις ώρες,  και την αίσθηση ότι έχω άμμο μέσα στα μάτια μου που ήταν και δεν ήταν και μάλιστα προβληματιζόμουν αν ήταν της φαντασίας μου,  την Παρασκευή το πρωί ξύπνησα χωρίς υπερβολή με το δεξί πάνω βλέφαρο τούμπανο,  τόσο που ο καλός μου μου είπε ''να πάμε στα επείγοντα του νοσοκομείου που εφημέρευε,  ευτυχώς πέντε λεπτά από το σπίτι μου.  

Με είδε λοιπόν ένας νεαρός γιατρός,  μου εξήγησε και σχηματικά δείχνοντας μου ένα σκίτσο που απεικόνιζε ένα βλέφαρο και μου είπε πως το κόκκινο εξάνθημα είναι χαλάζιο,  το οποίο προκλήθηκε από βλεφαρίτιδα,  κι η βλεφαρίτιδα από ξηροφθαλμία,  που σημαίνει πως το μάτι μου έχει αυτό το υγρό που το λέμε δάκρυ αλλά είναι σκέτο νεράκι,  δεν περιέχει αυτό το πολύτιμο λιπαντικό που θα έπρεπε να περιέχει.

Έτσι,  αυτή τη στιγμή σας βλέπω με 1 + 1/2 μάτι,  κάποιες στιγμές όμως το νιώθω πιο ανάλαφρο και κάποιες άλλες πιο βαρύ και πονεμένο.  Δημιούργησα και μια νέα ρουτίνα,  πρωί βράδυ σαπούνισμα τα βλέφαρα με τζελ blephacare,  λίγο μετά επίσης πρωί και βράδυ αλοιφή εντός του δεξιού ματιού που έχει το χαλάζιο gentadex (για δέκα μέρες) και στις 12,  3,  6 και 9 το βράδυ από μια σταγόνα στο κάθε μάτι  H eye drops σταγόνες για την ενίσχυση του υγρού των ματιών με υαλουρονικό.

Το όφελος,  όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα είναι ότι ξαφνικά,  για κάποιο μυστήριο λόγο εξαφανίζονται και το άγχος και το στρες. 

11 comments:

  1. Εύχομαι να είναι ήδη καλύτερα! Μην ανησυχείς δεν είναι κάτι σοβαρό, μάλλον περισσότερο κουράζει η διαδικασία της θεραπείας. Υπομονή κι όλα θα πάνε καλά! Περαστικά και γρήγορα!
    Σε φιλώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αννίκα μου καλύτερα είναι αν και αρκετά τρομα-χ-τικό το θέαμα :) Όταν ξυπνάω είναι πιο πρησμένο, μετά καλυτερεύει. Επίσης το οίδημα έχει επεκταθεί και στο κάτω βλέφαρο, μάλλον όμως καθώς διαλύεται απλώνεται. Δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ.
      Σε ευχαριστώ για τις ευχές :)
      φιλάκια πολλά

      Delete
  2. Καλησπέρα Στελ,
    Ελπίζω να τα γιατρικά έκαναν δουλειά!
    Περαστικούλια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. καλησπέρα Νικ. Με παίδεψε αλλά τώρα είμαι σχεδόν καλά. Κάθε μέρα και καλύτερα, σ ευχαριστώ πολύ
      καλό βράδυ :)

      Delete
  3. Ετσι πρέπει να είμαστε Στέλλα μου στις ξαφνικά δύσκολες στιγμές μας... να ακολουθούμε τις οδηγίες των γιατρών και όλα θα πάνε καλά αφού είναι περαστικό το πρόβλημα...θέλει απλά την θεραπεία του και υπομονή.
    Το ευτύχημα είναι που έμαθες πως χρειάζεται να λιπαίνεις τα δάκρυα των ματιών.!
    Σε χαίρομαι όμως που παρόλα αυτά είσαι εδώ και μας ενημερώνεις για τα συμβάντα...στέλνω όλες μου τις ευχές για περαστικά σύντομα...καλό σου βράδυ με αγκαλιά! 🤗

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με την πρώτη μου σκέψη στο περιστατικό του ματιού σου, ξέχασα να σου ευχηθώ Στέλλα μου χρόνια πολλά με υγεία για τα γενέθλια σου, αν και πέρασαν πολλές μέρες από τότε, δέξου τις αργοπορημένες ευχές μου, να είναι στην ζωή σου όλα καλά και περαστικά σύντομα..φιλιααα! 😘🤗

      Delete
    2. Ρούλα μου σ ευχαριστώ πολύ για όλες τις ευχές σου, κρατάω τα χρόνια σου πολλά. Οι ευχές σημασία έχει να είναι από καρδιάς :)
      φιλάκια πολλά!!!

      Delete
  4. Περαστικούλια Στελλάκι! 😘 Και ναι, εξαφανίζονται το άγχος και το στρες, καθότι αλλάζει η λίστα αξιολόγησης προτεραιοτήτων 😉 Καλημερούδια! (εκεί που μας βλέπεις με.. ενάμισι μάτι, πολύ γέλασα! 😊)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ Πέτρα!!!
      Ξαναγυρνάνε και τα δύο, βρίσκουν λόγους :)
      καλησπέρα με δυό μάτια πλέον

      Delete
  5. Με σχετική αργοπορία και αποχή από τούτες τις γειτονιές έρχομαι με την πιο δυνατή ευχή μου να το ξεπεράσεις κι όλα να πάνε καλά, αγαπημένη μου Στέλλα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στράτο μου οι ευχές σου αποδεκτές. Σ ευχαριστώ πολύ. Είμαι μια χαρά σήμερα, σου στέλνω τα φιλιά μου, η αγάπη πάντα αμοιβαία :)

      Delete

ερώτηση

  Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι που ως τώρα το θεωρούσες αδύνατο για τα δεδομένα σου και να το φέρεις εις πέρας; Τελικά κερδίζει αυτός που ...