Wednesday, December 21, 2022

κατακόκκινο


 

Σήμερα,  ανέβηκα την ανηφόρα μόνο και μόνο για να αγοράσω ένα μοχαίρ μπλουζάκι.  Σε χρώμα κόκκινο.  Είχα ξεχάσει πως ήταν ένα χρώμα που μου πήγαινε.  Το έφερα κοντά στο πρόσωπο μου και μετά στο δικό σου καθώς δεν υπήρχε καθρέφτης στο υπαίθριο μαγαζί.  Μου άρεσε.  Η ηλικιωμένη γυναίκα είδε την κίνηση και χαμογελώντας άρχισε να μου λέει μια ιστορία.  Πως το κόκκινο χρώμα είναι ένα χρώμα που λένε πως όταν το φοράς κανείς δεν μπορεί να σε ματιάξει.  Και πως για αυτό,  σε κάποιες βόρειες χώρες της Ευρώπης,  όταν γενιέται ένα μωρό,  του δένουν στον καρπό ένα κόκκινο κορδελάκι.  Της δώσαμε είκοσι ευρώ.  Μας επέστρεψε ένα δεκάευρο που είχε σε μια θήκη του πορτοφολιού της,  λέγοντας μας πως αυτό το δεκάευρο ήταν ο πρωινός της σεφτές.  Γουρλίδικο δηλαδή.  Της είπα πως κι εμείς φέρνουμε γούρι όπου πάμε.  Χαμογέλασε και είπε πως καταλαβαίνει τους ανθρώπους από την αύρα τους.  Και πως εμείς είχαμε θετική αύρα και μας το έδειξε κάπως, κουνώντας με ένα τρόπο γύρω από το κεφάλι τα χέρια της.  Την λάτρεψα!

4 comments:

  1. Με γεια το καινούργιο μπλουζάκι σου, Στέλλα μου! Εμένα μου χάρισε ένα κόκκινο σακάκι μια πολύ αγαπημένη μου κυρία, επειδή είναι μεγάλη και δε θα το ξαναφορέσει. Είναι πανέμορφο και είμαι πολύ χαρούμενη. Το πιστεύω αυτό με την αύρα τών ανθρώπων. Δεν νομίζω ότι φαίνεται, το νιώθουμε όμως στις συναναστροφές μας. Τα φιλιά μου 🎈🎄🎅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πέτρα σ ευχαριστώ. Καμμία ιστορία δεν είναι τυχαία. Όλες έρχονται και κουμπώνουν στις χαραμάδες μας μέρες που είναι.
      Η αύρα είναι το κάτι άλλο, γεμίζουν δωμάτια μ αυτήν αλλά νομίζω πως πρέπει να υπάρχει η χημεία, πομπός και αποδέκτης και το ανάποδα. Καλοφόρετο το κόκκινο σακάκι σου!!!

      φιλιά
      καλό βράδυ

      Delete
  2. Καλοφόρετο το κόκκινό σου μπλουζάκι Στέλλα!
    Μια όμορφη παραμονή Χριστουγέννων και μια ακόμη ομορφότερη Χριστουγεννιάτικη μέρα σου εύχομαι με χαρά και υγεία!
    Σε φιλώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αννίκα σ ευχαριστώ! Αντεύχομαι. Υγεία και χαρά, διάθεση και ευτυχία. Να απολαύσεις ότι κάνεις.
      Φιλιά!!!

      Delete

μια σκέψη

  Ο καθένας μας βρίσκεται στη δική του γυάλινη σφαίρα!